Само в 7DniBansko.bg

Кметът на Банско Георги Икономов с ключов ход за втория лифт! Сега да видим има ли България правителство, което е наистина…българско!?

7 Dni Bansko13.11.201718850
Георги Икономов

Темата с втория лифт на Банско става все по-гореща и кметът на града Георги Икономов изпрати днес писмо до екоминистъра на Нено Димов по казуса. В него той иска бързо приключване на процедурата за плана за управление на Пирин. Ето какво още пише градоначалникът в писмото, внесено днес в Министерство на околната среда и водите.

Първо, да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско.

 Второ:Това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната.

Трето: Приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето.

Четвърто: Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси!”

Воден от тези мотиви, кметът Георги Икономов с официално писмо поиска от министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащият План за управление на Национален парк “Пирин” и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет.