Само в 7DniBansko.bg

Ангелкова, ето този проблем не боде ли очите на шибаното ви министерство!? 52 % от българите нямат култура за…

7 Dni Bansko06.11.20176900
банско-писта

Всеки втори българин – 52%, няма да почива тази зима, сочи сондаж на “Галъп интернешънъл”. Което разкрива големия проблем на зимния ни туризъм. Проблем, който би трябвало да боде очите и на туристическото министерство на Николина Ангелкова – българинът няма културата за зимна почивка.Той си взима цялата отпуска лятото, отива 10 дни на море, а останалите затваря компоти.

Ето къде трябва да насочи усилията си ведомството. Да финансира кампании, които да рекламират зимната ваканция, да се опитат да я направят поне наполовина популярна, колкото коледната. А не да харчи пари за билбордове в Щатите, колкото и да е безумно това.

Защото от останалите 48 процента – 44 ходят на зимна почивка в България! Убедим ли и останалите 44 процента, давате ли си сметка за какъв продукт ще иде реч!?

В анкетата на “Галъп” 31% ще предпочетат България и родните курорти, а 13% смятат да почиват в България, но и да отидат в чужбина за зимна почивка, или пътуване, свързано с коледно-новогодишните празници.

Едва 4% пък са тези, които ще посетят само чужбина тази зима за празнуване или ваканция.

Като цяло обаче българите намират, че туризмът у нас върви към по-добро: цели 68% казват това, а 18% са на обратното мнение. 14% пък не могат да преценят.