Само в 7DniBansko.bg

Гърми страшен скандал! ЦСКА умишлено май е продал участието си в Европа! Шеф на Ботев без да иска разкри нещо

7 Dni Bansko06.11.2017113370
тервел златев

Бившият прокурист на Ботев (Пловдив) Тервел Златев излезе с официално обръщение към президента на “канарчетата” Ангел Палийски.

Златев, който преди време заемаше ръководен пост в БФС, обяви, че търпението му се е изчерпало, след като в публичното пространство множество пъти работата му в ръководството на “жълто-черните” е била дискредитирана и подлагана на съмнение, а неговият авторитет – уронван.

Той вади в дълга декларация факти от управлението на Палийски. Един от най-скандалните такива е, че през 2013 година в Ботев е имало заложен вариант за “административно” класиране за Лига Европа за сметка на ЦСКА, както се случи!

Нещо повече, били са предвидени още на полусезона за това…финансови премии! Ето какво разкрива Златев:

„Компетентно“ записани чл. в договорите на играчите и тех. ръководство, осигуряващи премии на всички членове на представителния отбор дори и при „административно“ класиране в Лига Европа в размер на над …………….. евро;

Припомняме, че през онзи сезон ЦСКА се класира за Лига Европа, но в последния момент Иво Иванов и Димитър Борисов спряха клуба от участие! Жребият за турнирите дори бе изтеглен без български представител, но след това се появи Ботев.

Всичко това повдига въпроса откъде накъде в Пловдив са знаели още на полусезона, че ЦСКА няма да участва в евротурнирите!? Дали Праховеца и Гърнето не са взели едни пари? Е, и някой в БФС…