Само в 7DniBansko.bg

Министър Ангелкова взриви Банско: Втори лифт ще има! Получихме категорично разрешение…

7 Dni Bansko03.11.20171340
банско-писта

“Да има по-сериозен контрол и ограничаване на сивия сектор, да спрат срамните опашки пред лифта, да се намали бюрокрацията, дори да има изтрезвително. Това бяха само част от препоръките и въпросите, които представители на туристическия бранш в Банско представиха на вниманието на министъра на туризма Николина Ангелкова, която проведе среща с тях и представители на институциите, за да се установи готовността за предстоящия зимен сезон.

“Втора кабинка ще има, но кога това зависи от съда, защото там се обжалва Плана за управление на Пирин. Ако решението е отрицателно, то проблемът ще се протака поне още близо две години. Иначе ние сме категорични,че трябва да има втори лифт, за да не гоним и разочароваме туристите, каза министър Ангелкова. Тя обясни, че работна група за планински туризъм категорично е дала решение да има изграждане на нови писти и съоръжения.

Кметът на Банско Георги Икономов изведе като приоритет за курорта безопасността. “За мен сигурността на туристи и граждани е основна, като имаме предвид какво се случва в други страни. Затова смятам, че за да се избегнат заплахи от тероризъм и атентати акцентите ни трябва да са тук, каза Икономов.

Комисар Хаджиев от ОДП-Благоевград обясни, че ще има патрули и полицейски пункт и на пистите. Ще има допълнително 40 полицаи командировани от страната, както и един гръцки и един румънски патрули. Службите за безопасност на храните обещаха строги проверки, за да няма изтровени туристи.

Банско ще посрещне гостите си бляскав, с нова инфраструктура, но със стари болежки заради липсата на втора кабинка, каза кметът Икономов.

Източник: trud.bg