Само в 7DniBansko.bg

Ето защо не пуснаха д-р Енчев да строи в Банско! Силиконовият гуру заля Пловдив с лайн., плаши потърпевшите с…Бойко Борисов!

7 Dni Bansko01.11.201716540
доктор енчев

Населението на пловдивското село Блещица е подложено на системен тормоз от д-р Невен Енчев. Жителите на селото се оплакват от непрекъснатия шум и мръсотия от хотела на доктора. След подадени жалби в полицията резултат няма. И ако в курортните селища музиката е позволена до 12 часа през нощта, то за д-р Енчев е изготвено друго работно време – от 7 до 4 часа. Така жителите на Белащица им остават 3 часа сън.

В началото д-р Енчев обявил, че строи къща, после тя се превърнала в клиника, а сега е хотел. Шумът е непрестанен, защото има сватби и различни тържества, жалват се жители на селото пред „Господари на ефира“. Те са уведомявали полицията, които пристигали до входа на резиденцията, от там им показвали документ издаден от кмета на община Родопи, че има разрешение шумът да продължи до 4 часа сутринта.

Веселбите са законни и денонощни. Издаденото разрешително е съгласувано с кметицата на Белащица – Цветанка Читакова и началникa на 1-о РПУ на МВР – Пловдив Петър Тодоров.

Освен това жителите се жалват, че няма ями и фекалните води се стичат по улиците и се вливат в язовира на Белащица. Има и още един сериозен проблем. Пред къщата на Енчев има огромен изкоп пълен с вода, заради което къщите започват да пропадат. Тук според информационната табела ще се издигне предприятие за сладка, конфитюри и биологични масла. Разрешителното е издадено от главния архитект на общината Атанас Недевски, а проектант е неговият син Димитър Недевски. Оказва се, че общинския кмет, главният архитект и неговият син са редовни поселтители на хотела на д-р Енчев.

Жителите на Белащица, избягали далеч от шума на големия град се притесняват, че връзките на доктора с политически фигури е толкова тясна, че спокойно може да си прокрадва път и с абсурдни разрешителни да гази закона.

Във второто издание на “Господари на ефира” по темата стана ясно, че майсторът на цици е заплашвал лично с Бойко Борисов подалите жалби срещу неговия произвол.

Всичко това показва колко правилно преди три години в Банско отказаха на Енчев да му издадат разрешение да прави подобен хотел в курорт №1 на Балканите.