Само в 7DniBansko.bg

Ужасяваща драма с най-добрия приятел на Григор Димитров в тениса! Обир на богатство от диаманти, смърт…Новак Джокович

7 Dni Bansko27.10.201753230
2

Съпругата на Момир Джокович, чичо на Новак Джокович, го открила мъртъв и обсебила цялото богатство, което той изработил от преработката на скъпоценни камъни. По-късно се оказа, че роднината на тенисиста се самоубил, тъй като разбрал, че благоверната го мами и не могъл да го преживее.

59-годишният Момир се обесил преди четири години в къщата си в Кралево, пише Курир. Първият братовчед на бащата на Новак, Срджан, не могъл да понесе това, че съпругата му го измамила. Докато бил в Австралия, тя го провъзгласила за мъртъв и си присвоила парите му.

Момир бил по образование миньор и в продължение на 4 десетилетия се занимавал с проучване и обработка на минерали и така забогатял. Бил добър човек, честен и трудолюбив. Дълго живеел със съпругата си в Австралия, но преди 15 години решил да се завърне в Сърбия да оправи някакви документи. Съпругата му използвала тази ситуация и го обявила за мъртъв.

Парите, които човекът заработил, работейки със скъпоценни камъни, били завлечени от нея. Той се опитвал да докаже, че е жив, но напразно. Пишел писма до посолството на Австралия, доказвал, че той е човекът, който е провъзгласен за мъртъв, но никой не му обърнал внимание. След няколко години се отказал и отишъл в Словения да работи като охранител.

Работел като вол, но го тормозело, че с парите, които заработва не може да живее като преди, а не можел да се примири и с това, че го измамила жена му. Набързо се върнал в Кралево, последните години живеел скромно, на ръба на оцеляването. Срджан много пъти му помагал, но Момир не искал да живее от милостиня. Той се обесил, когато му спрели тока. Имал големи дългове за данъци и комунални, а не искал да бъде бреме на брат си.

Източник: Blitz