Само в 7DniBansko.bg

Убийствен коментар на Георги Първанов! Разкъсват България както при Берлинския договор

7 Dni Bansko11.03.2017402

Президентът на България Георги Първанов се доказа за пореден път като един от големите ерудити в родната политика. Той използва препратка към Берлинския договор, за да обясни, че днес България е отново разкъсвана, в опит територията и да бъде превърната в сфери на влияние.

Има фалшива теза, която върви в тези избори – Изток или Запад, Европа или Русия. Няма нищо по-нелепо от това. Това каза Георги Първанов, основател на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) по време на среща с избиратели.

Той припомни, че е подписал договора за присъединяване на България към Европейския съюз. „С моя екип и кадърни специалисти от ляво ние наложихме тази теза, ние постигнахме европейската ориентация на България и точно затова сега имаме основание, както аз съм го правил далеч преди съвременния актуален дебат за двете писти в развитието на Европейския съюз. Не така!“, каза Георги Първанов.

Той посочи случай от периода, в който беше президент на България, като каза, че е бил провокиран от срещата между четиримата премиери на Германия, Франция, Испания и Италия, които се събрали да решават съдбата на Европа.

„Шушу-мушу и накрая едно решение, което нас ни праща в ъгъла. По време на официално посещение в Берлин, в рамките на визитата кметът ме развежда из кметството. Заставаме пред едно огромно, красиво пано. Кметът с гордост казва „господин президент, на това пано е изобразен момент от Берлинския конгрес. Това е ген. Шувалов, това е Бисмарк…” Гледам аз и питам: “господин кмете, нещо не виждам българския представител на тази картина“. Кметът гледа легендата отдолу – няма българин. Няма господин кмете, защото на този конгрес съдбата на България, разделянето на България на 5 части, е решено без наше участие, без никой да ни пита. Защо разказвам този случай – защото сега е същото “, каза Георги Първанов.

Според него проблемът на Европа не е малка България. „Проблемът е Брюксел – тази тежка бюрократична машина, която изсмуква огромна част от ресурса на Европа и не ражда нищо. Ражда слабост – икономическа, политическа, дипломатическа. И затова е толкова важно в този момент България да има дипломати, държавници, които да тропнат по масата и да кажат „не“.

2 коментара

 • ИВАН РАДЕНКОВ

  11.03.2017 at 23:12

  ,, ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ,, КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА / ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ , УНИЩОЖИТЕЛ НА ,,БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И ФАЛШИВИТЕ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ , УНИЩОЖЕНИЕ НА ,, А Е Ц ,, КОЗЛУДУЙ И МНОГО ДРУГИ ПРОСПЕРИРАЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ , ЗЕМЕДЕЛИЕТО Е РАВНО НА НУЛАТА , ОВЧАРИТЕ ОТ ,, ТЕКЕЗЕСЕТАТА , СТАНАХА ОВЧАРИ В ,, ЗАПАДНИТЕ СТРАНИ И ИКОНОМИИ. ТОЙ Е ,, МУМИЯТА НА КОМУНИЗЪМА , КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ЩТО БЕШЕ ,, ГЕОРГИ ДИМИТРОВ / ПРОДАЖНИКА НА НАЦИЯТА , ТОЙ СЕГА НИ ДАВА / ПАТЕТИЧНО СЛОВО , ЗА / БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС И , ГИБЕЛТТА НА СТРАНАТА , А ДО ВЧЕРА БЕШЕ ГЛАВЕН ,, АРТИССТ ,, . НЕ ТЪЖИ МАЙКО , НЕ ПЛАЧИ , ЧЕ АЗ СТАНАХ ПРЕДАТЕЛ , ПРЕДАТЕЛ МАЙКО , ПРОДАЖНИК / ТА ТЕБЕ КЛЕТА ОСТАВИХ , ЗА БЕДНА БЪЛГАРИЯ ДА ЖАЛИШ .

  Reply

 • Боян Бибишков

  12.03.2017 at 23:08

  АГЕНТ “ГОЦЕ”ОСРЕБРИ С ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ СЕМЕЙСТВОТО СИ!!!…Някой ще се пържи на кладата…!!!

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *