Само в 7DniBansko.bg

Г-н Мацурев, с Икономов и Банско ли сте!?

7 Dni Bansko10.03.2017161

В началото на седмицата, притиснат от зелени протестъри с платено представителство в собствения му кабинет, президентът Румен Радев инициира невиждано погазване на закона. Под негов натиск бе блокиран за години напред плана за управление на Пирин.

Последва вълна от реакции срещу това посегателство над стотици хиляди семейства в различните райони на България, надяващи се на по-добро препитание от туризъм.

Сред най-потърпевшите е Банско. Блокирането на плана за управление блокира и възможността най-накрая да се сложи точка на огромните опашки под лифта. Закономерно сред първите реагирали бе кметът Георги Икономов. Подкрепа Банско получи и от БСП в лицето на кандидат-депутата Нона Йотова, Пламен Марков от АБВ – Движение 21 също реагира в София. Да не говорим за Реформаторите, които в лицето на топ-икономиста си Владимир Каролев извадиха невероятни неща срещу “зелената” паплач, хванала за гушата Радев.

От ГЕРБ-Банско обаче мълчат. Това е притеснително! Още повече, че заместник-кметът Александър Мацурев е на избираема позиция в пиринската листа. Т.е. той трябва да извика два пъти по-силно от всички останали. Защо вече една седмица той мълчи като представител на ГЕРБ за това невиждано посегателство над законността? Защо като кандидат-депутат от най-засегнатия от президентското беззаконие регион, Мацурев не излезе и не подкрепи кмета Икономов и Банско?

Това мълчание не кореспондира със заявените от водача на листата Цветан Цветанов намерения за построяване на втори лифт. Всъщност точно обратното, мълчанието по проблема от страна на ГЕРБ показва, че едно са предизборните обещания, а съвсем друго реалността. Тъжна за Банско и щастлива за Пампорово. По партийни причини…

МЕТОДИ ВЛАДИМИРОВ

loading...

коментар

  • ИИИ

    10.03.2017 at 17:11

    И пак с лъжи им мина номера на тея…..само да блокират могат!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...