Само в 7DniBansko.bg

Ето тази уникална сватба взриви България в събота! А вие бихте ли си я позволили в днешно време? (Снимки)

7 Dni Bansko15.10.201767290
сватба

Уникална сватба вдигнаха благоевградчанинът Иван Карадимов и неговата избраница от петричкото село Кулата Десислава Карадимова.

Прекрасните младоженци изненадаха гостите си, появявайки се с красиви български носии. Пременени с носии от Пиринския край били и техните най- важни гости кумовете Красимира и Антон Илиеви и прекрасната им дъщеря, съобщава struma.com.

Сватбеното тържество на младото семейство Карадимови се състоя в механа в гоцеделчевското село Делчево, където атмосферата, определила и идеята на Десислава и Иван да сменят традиционната булчинска рокля и костюма за младоженеца с български носии.

Първоначалната идея на младоженците била всички гости на тържеството да бъдат в носии, но заради това, че имали гости такива от няколко държави не успели да я осъществят, разказват щастливите младоженци.

След 6 годишна връзка Десислава и Иван си казаха заветното “Да”, вричайки се във вярност за цял живот в старинна обстановка като от български филм. Всички традиционни сватбени ритуали от стари времена бяха изпълнени – ритане на менче, захранване от майката и свекървата, и др.

Изненадата за гостите и младоженците била тортата, която от ресторанта, поднесли поставена върху голямо отрязано дърво. С кръшни танци и хора до зори продължила сватбената приказка на Десислава и Иван.