Само в 7DniBansko.bg

Засрамете се, бе! И ДА, България иска да набута доносник за депутат от Пиринско

7 Dni Bansko09.03.2017400
Още преди учредяването си от ДА, България обяви гръмко, че ще се лустрира, т.е. няма да допуска за членове щатни или нещатни сътрудници на бившата Държавна сигурност. И не само това, дори обявиха, че щяло да има лустрация “второ поколение”, каквото и да означава това.
“Имаме изключително подробна антикорупционна програма, която ще изложим писмено. Тя ще включва идеята за лустрация, при това лустрация от второ поколение, защото ние се намираме вече 30 години по-късно и много неща вече са се случили”, гръмко обяви още на 30 декември 2016 г. проваленият бивш правосъден министър Христо Иванов.
Както се казва – краката на лъжата са къси! Днес от Комисията по досиетата обявиха списък на сътрудниците на Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Министерството на народната отбрана. И какво се оказва – водачът на листата на партията за Русе – Николай Влаеско всъщност е Агент Минев.
“Гарантираме свежа кръв на политическия терен, нашите хора не са професионални политици, но имат куража и са готови за такава борба”, заявява Христо Иванов на среща в Русе преди 40 дни. Прав е! Не са професионални политици, професионални ченгета са!
Защото в листите за кандидат-депутати на ДА, България има още един агент на ДС. Става въпрос за петия в листата за Благоевград – Иван Ангелов Иванов или Агент Огнян, който бил вербуван в далечната 1975 година. За Агент Огнян Комисията по досиетата е открила рег. дневник; картони – обр. 4 – 3 бр. и обр. 6; протокол № 72/ 1990 г. за унищожаване лично дело ІА-31070 и работно дело ІР-17025; протокол № 2/ 1990 г. с предложение за унищожаване работно дело ІР-1276 (Бл).
Припомняме, че заради партията на комунистическия потомец Христо Иванов и зелените му олигарси като Тома Белев, бе блокиран животоспасяващият за региона план за управление на Пирин. Поради това 7DniBansko.bg още преди седмица призова избирателите тук да не дават нито един глас за грантовата сбирщина, работеща срещу българския национален интерес.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *