Само в 7DniBansko.bg

Култовата група “Сигнал” завива към чалгата! Вижте обяснението на Данчо Караджов! Съгласни ли сте с него?

7 Dni Bansko14.10.20172490
сигнал

Фронтменът на група „Сигнал“ Данчо Караджов, който това лято поведе война с чалгата, ще пее в чалготека.

Рокаджийската група има участие в чалга клуб в Студентски град в столицата. Още по-скандално е, че участието им ще бъде навръх Деня на народните будители (1 ноември). През лятото„Сигнал“ обявиха, че тръгват на турне по родното Черноморие, което е своеобразен поход срещу чалгата.

„Винаги сме били против чалгата. Не може обществото да се отъждествява с най-просташката музика. Това не е попфолк, а чиста чалга. Разочарован съм. Въпреки че наскоро започнаха да се очовечават – пуснаха няколко балади. Ще спасим красивите черноморски туристически градчета от чалга нашествието и ще подкрепи българския рок“, каза преди време Караджов.

Само няколко месеца по-късно рокаджиите ще се изявят на сцена, където редовно с микрофон излизат Преслава, Галена и всякакви известни и неизвестни чалгаджийки.

„Вие сте срам. Загубихте ме като фен“, написа почитател в социалните мрежи, признавайки, че еразочарован от решението на музикантите.

„Не виждам нищо притеснително в участието ни. Ние сме професионалисти и това ни е работата. И друг път сме свирили в чалга заведение и не е имало проблеми. Ще ми е много сладка победа да накарам хората, които слушат чалга, да се забавляват с нас“, коментира пред „България днес“Караджов. 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *