Само в 7DniBansko.bg

Грешка, абсолютна грешка, генерал Радев!

7 Dni Bansko09.03.2017523

Намесата в на президента в проблема “План за упарвление на Пирин” е от най-големите грешки на Радев, абсолютна грешка! Той във фейсбук написа „поради общественото мнение”. Значи по-малко от 50 души, които години наред обикалят медиите, не са общественото мнение. Аз дори му написах на личната страницата и, ако той си направи труда да прочете отдолу коментарите ще види какво всъщност е общественото мнение, което е точно обратното на това което твърдят „зелените”.

Освен това, те са и партийни в момента, явяват се на избори. Друг е въпросът, че на на последните два “протеста” не успяха да съберат и 100 човека. А и това, което твърдят освен всичко друго са и абсолютни лъжи! Новият план за управление на „Пирин” въобще не предвижда трикратно увеличение на ски зоната, както те лъжат.

Не случайно проф. Герджиков, който е и един от най-добрите юристи в България преди няколко дни каза, че се съмнява в мотивите на ПП „Зелените”, защото това, което не твърдят, че е възможно да стане в Пирин, по новия план е всъщност невъзможно да се случи по закон.

В една национална телевизия Петко Ковачев, който е един от най-активните зелени грантаджии, който се представя за Институт “Зелена политика”, а в него са само той и още двама души, каза че според този план можело да се построи Айфелова кула. Това показва колко неграмотни са тези хора или колко са предубедени. Защото в Закона за защитените територии много ясно е казано какво може да се строи там и никакви недвижими имоти с комерсиална цел не могат да се строят.

За съжаление президентът Радев се поддаде на натиска, някои от неговите съветници било официално или неофициално, му е представил по погрешен начин нещата.

Другите общини около Банско се надяваха да развиват алтернативен туризъм, а сега няма да имат тази възможност. Проблем ще има и в това, че сега ще се забавят всички други планове – и „Рила”, „Странджа” и „Витоша”. Даже в плановете, които ги прави Тома Белев, един от „зелените”, беше изискано да се прави оценка за въздействие на околната среда върху план, който има само показани параметри, а няма никакви инвестиционни предложения.

Всеки, който е забил и един пирон някъде и има достъп до околна среда знае, че оценка за въздействие на околната среда се прави за конкретен проект, например лифт, хижа или подземна комуникация.

Сега планът ще се забави с много години. Първо сега ще трябва да се избира фирма, която да прави тази оценка, за това ще минат месеци. След това някой ще обжалва целия процес. След това ще се направи това нещо, което е безумно, защото как да оценяваш нещо, което го няма. Все едно да ме накарат да направя оценка на моя поляна как ще въздейства на околните поляни, без да има нещо върху нея. Аз ще съм длъжен да направя оценка, ако кажа, че ще строя мол, а до него е парк Витоша. Тогава трябва да направя оценка какво ще е въздействието. Но ще има години забавяне.

Според мен все още има светлина, защото и в Библията е написано, че не всеки е безгрешен. Аз се надявам президентът Радев да събере наистина данни какво е общественото мнение, да събере експерти, да се вслуша в професор Герджиков и други юристи, и да се върне обратно положението, без да се прави подобна оценка за нещо, което няма нужда.

3 коментара

 • Комуууу

  09.03.2017 at 16:42

  Генералчето може само да лети. кво очакваме от него. Съсипва за пореден път възможностите на района ни и се включва в зеления рекет. Марш на такива предатели, които не защитават националния интерес

  Reply

 • Бамзе

  09.03.2017 at 18:51

  Съветниците на Радев му направиха мечешка услуга! Радев явно не е на ясно, че Тома Белев, Петко Ковачев и останалите псевдо еколози отдавна са се продали на швейцарските НПО-та и от години правят всичко възможно, за да провалят развитието на родния зимен туризъм.

  Reply

 • Мили

  09.03.2017 at 23:14

  Прекараха го зелените генерала. Явно от желание да се покаже като президента на народа избра да слуша най-шумните, които пък за зла участ се оказаха и най-загубените.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *