Само в 7DniBansko.bg

“Цветовете на времето” подгряха Банско за празника му, утре кулминацията е концертът на Графа

7 Dni Bansko04.10.20171080
2

Спектакълът „Цветовете на времето”, подготвен от самодейните състави към Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско, бе представен пред публиката в града. В навечерието на 105-та годишнина от Освобождението на пиринския град, при препълнен салон, красотата и самобитността на българската и банската носия, бяха демонстрирани от самодейци и доброволци.

Извадени от домашните сандъци, автентичните премени грееха, представени на своеобразното „дефиле” с много любов от банските жени, мъже и деца. Цялостната композиция бе допълнена от танци и песни, под вещата хореография на Райна Асева и Десислава Баханова.

Програма на община Банско по случай 105-та годишнина продължава със събитията от празничния 5-ти октомври. Със Света литургия и молебен ще започне паметния ден, след което ще бъде изнесено Възпоменание, последвано от поднасяне на венци и цветя.

За децата ще се проведе традиционното състезание „Детето риболовец без дрога” на язовир „Белизмата”.

А кулминацията на тържествата в курортния град ще бъде концертът на един от най-успешните млади изпълнители на България в съвременната поп музика – Влади Ампов – Графа. За да поздрави всички жители и гости на града, той ще изпълни любими песни от 18:00 ч. на Централния градски площад.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *