Само в 7DniBansko.bg

Гнусна работа! Анатомия на един “зелен” протест (Снимки)

7 Dni Bansko07.03.2017230

17,40 часа, Министерството на околната среда и водите на бул. “Мария Луиза”…След 10 минути трябва да започне протеста, организиран от “Да, България” и грантови зелени еколози, предвождани от олигарха и кандидат-депутат Тома Белев. Няма нито един човек. Може би защото леко вали дъжд…Само журналистите са на място. Ама това не са човеци, както ще се види по-късно…


17,50 часа, настава лека суматоха. Организаторите са пред министерството, но започват да се нападат кой не си е свършил работата, та няма хора. “Ще направим Христо за смях, да му звънна да не се показва”, коментира един от тях. Най-вероятно срамотният е Христо Иванов. Пинокио наистина пристига към края на протеста към края му и стои прекалено далеч от “недоволните”.


Появява се Зеленият олигарх Тома Белев, намазал тлъсти поръчки за десетки милиони точно от това министерство, но при други хора. Води със себе си няколко хлапета. Раздава им агитационни материали, които да послужат за масовка пред медиите. Пристига и един от застъпниците на Христо Иванов, един такъв големичък: “Идват хорта”! Кои са хората става ясно по-късно, когато група от 40-50 души се присъединяват. Видимо не знаят за какво става дума, защото въпреки напъните на видимо нехигиенизиран тип с мегафон, отказват да крещят: “Искаме природа, не искаме бетон”. “Абе каква природа, пари искаме”, коментират ентусиазираните “еколози”.


На ъгъла се събират други две групички. Едната е от познатите планинари. Познати от други протести, на които демонстративно бутат децата си в камерите. И сега не липсват такива в детски колички. Някои са облечени така, че на момента трябва да бъдат отнети от родителите им. Но това е друга тема. Втората групичка разпива с бира. Подозрително всички кутийки и двулитровки са еднакви.


Към протеста се присъединяват и хора с видимо небългарско потекло. Обясняват им, че това е протест в подкрепа и на бежанците в България. Арабите благодарят и застават отстрани да гледат, а по-късно да се включат и в шествието.


Отдръпваме се настрани, прекалено гнусно стана. Малко по-късно виждам до нас да идва Христо Иванов. Явно и него го е гнус от “потребителите му”. За сметка на това коментира с къдравелка, че “президентът Радев се оказа ниска топка”. Явно има предвид, че с един анонс за протест накара авиатора да свали самолета на законността и да принуди правителството да върши противозаконни неща.


Онзи нехигиенизираният продължава да се дере по мегафона. Вече дори се е оцъклил. Все пак двайсетина души от 250 присъстващи подкрепят крясъците му. Ама за малко, колкото да ги снимат камерите. Решават, че е време шествието да тръгне. И то тръгва.


Трима пияници са приобщени срещу 5 лева към еко-идеята, обаче хващат пътя наобратно. Подвикват им, че шествието е нагоре, към Халите. Макар и трудно, двама правят кръгом. И помъкват третия. Тръгват и арабите.


Слизат и някакви хора от тротоарите, на които им обясняват, че това е протест срещу мафията, срещу Пеевски и срещу беднотията. Тръгват и доста хора от трамвайната спирка, защото така и така трябва да ходят пеша – белевците са спрели трамваите.


Вечерта по “Нова телевизия” ми обясниха, че хиляди се събрали на протест.  Ало, медийни проститутки такива! Първо не бяха хиляди, а 250. И по-добре обяснете как наистина бяха събрани още 250. И на вас ли да вярвам, или на очите си. Защото ви видях, вие не сте журналисти, а работите при Тома Белев. Той ви отчупва от “грантовата” баница, а вие му я пазите. Даже редите “протестиращите” как да застанат пред камера, за да изглеждат повече…

Проститутска им работа!

ПП: Новините започнаха с 4-минутен репортаж за протеста и завършиха с 30-секунден за една от жертвите на еко-терора – Радослав Янков. Той пак стана световен шампион, нищо, че томабелевците не позволяват у нас да се направи трасе за сноуборд…

 

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...