Само в 7DniBansko.bg

Стана и еротично! БСП хвърли нов компромат срещу ГЕРБ! Издигаш се до шеф на държавно предприятие, ако…спиш с герберка

7 Dni Bansko03.10.201712250
булгартрансгаз

БСП даде извънредна пресконференция на “Позитано” 20.

На нея членът на ИБ Атанас Зафиров хвърли нови сензационни факти срещу ГЕРБ.

Той даде за пример „Булгартрансгаз” ЕАД. Дружеството се управлявало по тази схема, която била отразена в двустепенната система на управление – надзорен и управителен съвет. Зам.-председателят на управата на “Булгартрансгаз” е Владимир Митрушев, бивш зам.-кмет на община Димитровград, неговият баща и в момента е общински съветник от ГЕРБ, каза Зафиров.

Стана ясно, че г-н Делян Добрев взима всички решения в Хасково. Община Димитровград е част от община Хасково, напомни Зафиров.

Той даде за пример и общинската съветничка на ГЕРБ Таня Захариева, която е и председател на Общинския съвет в Хасково и член на УС на “Булгартрансгаз”. Георги Гегов е също в управителния съвет на “Булгартрансгаз”. “Кумгейт” продължава и в Народното събрание. Лицето, с което живее г-н Гегов е Теодора Георгиева, депутатка от ГЕРБ, двамата пък са кумове на Ненкови, които работят в структурите на „Булгартрансгаз”, посочи Зафиров.

Тази роднинска връзка и зависимости се преснасят не само на общинско ниво, но и в държавните предприятия, каквото е „Булгартрансгаз”. Там не са само кумове, а това дружество до голяма степен определя енергийната политика на България. Докъде се простират пипалата на този октопод, създаден в Хасково, попита реторично Зафиров.

Промяна в България не може да се реализира, ако тези връзки, които обслужват управляващите, се запазят. В ГЕРБ има тежка вътрешно-партийна криза,  коментира Жаблянов. БСП няма как да толерира този модел, защото хиляди професионалисти, специалисти, хора с опит и възможности остават пренебрегнати. Но в сивито им липсва фактът, че имат роднина в ГЕРБ. Това кара хората да напускат страната, категоричен е Зафиров.