Само в 7DniBansko.bg

Акция на полицията в Банско! Бусовете на хотелите, задръстващи пътя за пистите – незаконни!

7 Dni Bansko05.03.2017110

Полиция и ДАИ започват спешна проверка на превозвачите в Банско, бусовете, които извозват туристи и таксиметровите автомобили, по повод създалото се напрежение между хотелиери и концесионера на ски пистите “Юлен “, опитващ се да опази пътя до пистите читав. Ще бъдат проверявани и хотелите за платени данъци при използване на бусовете.

Според банскалии част от бусовете са с чужди регистрации, има такива от Бургас, Стара Загора, София, които били абсолютно незаконни, но действали безнаказано в Банско. Не били регистрирани и упражнявали дейност без да плащат никакви данъци и налози. Припомняме, че миналата седмица собственици на легални таксиметрови и превозвачески фирми сезираха, че в града са плъзнали така наречените “Копърки”, които возят туристи без да имат законово право на това.

“Струма” вече показа “индианска нишка” от над 20 микробуса, които возеха туристи към пистите на Шилигарника. За да спре това нашествие на копърки, концесионерът “Юлен” въведе такса от 12 лева за всяко влизане на негова територия.

Любопитното е, че до миналата година микробусите, извозващи туристите бяха едва 5, сега са десет пъти повече. Икономическа полиция ще проверява всички хотелиери, как са регистрирали бусовете, които използват, плащат ли данъците им и имат ли основание лицензираните превозвачи да протестират, срещу съществуването им. Ще бъде проверен и концесионера за това законна ли е таксата, която е въвел. Ще съобщим резултатите от полицейската проверка.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...