Само в 7DniBansko.bg

И какво да празнуваме на 3-и март? Сделката между Педераст паша и граф Измамник!?

7 Dni Bansko03.03.2017340

Е, дойде 3-и март!

Ден, в който политици се опитват да говорят умно за национален интерес, водени и сега от популистичното в тях. И ако може в частния случай – да ви отмъкнат гласчето на задаващите се измори.

Ден, в който населението се  катери до Шипка, вее байряци, вие хора, разглежда без пари Военно-историческия музей, ако е хубаво времето отива и до този в Бояна, някои даже научават, че Сан Стефано е в Турция, макар и под друго име.

Ден, в който неуспели звезди правят концерти, белким ги забележат.

Ден, в който Патарински вместо да се облизва за циците на колежка, говори за немили, клети, недраги.

Ден, в който не работим.

Ден, който имаме за национален празник.

Колко  да е празник…

И не защото на тази дата в Сан Стефано един турски паша, който по-късно ще се самоубие от любов по теляка си подписва края на Руско-турската война с един руски финансов измамник, умрял по-разорен дори от Тодор Славков. До това подписване българин не е допуснат даже да присъства, камо ли да говори, нищо, че е било пълно със сърби, с черногорци…

И от какво по-точно се освобождаваме, когато един агресор – Турция е заменен от друг – Русия, който като нов собственик на тази територия отчупва от нея Добруджа, дава я на румънците, за да чопне пък от там Молдова. Да не говорим за Източна Румелия. Как да се радваш на водени от граф Игнатиев натрапници, когато той подписва смъртната присъда на Васил Левски!?

Поне за мен големите, истинските национални празници на България са други.

Хубаво, обявили го Трети март, празнуваме го. Но какво отбелязваме с него? Та 1878-а и 2017-а разлика няма!

Имаме си султан Ахмед Доган, а неговият пророк Делян Пеевски е фактическият собственик на държавата. Населението на тази държава псува Пеевски, но работи за него. Както и за доста други милионери, нароили се от обръчите на султана.

Раята е все така покорна, и все така доена. Българското население на България плаща много повече данъци от циганите и получава много по-малко пари от бежанците.

Имаме си пак Киряк Стефчов, даже цяла армия такава като Евгени Михайлов, Йордан Цонев, Камен Костадинов и прочие главатари на турските орди, атакуващи Парламента.

Имаме си националисти. Е, не бранят интересите на България, а тези на на Русия, на Щатите, на Сърбия, но пък поне бранят и своите собствени.

Българският народ е все така най-бедния на Балканския полуостров, но вече и най-неграмотния.

Имаме пак хъшове, но те вместо в Румъния бягат в Англия да берат малини или в Щатите да пържат картоки в “Макдоналдс”.

Имаме си и хаджи Киро! Даже Домусчиев, име-препратка към 1878-а.

Имаме си и Емил Джасим да ни джаса по главата с опорките на Високата порта, че Васил Левски е лайно.

Имаме си и своето черешово топче – “Фейсбук”, с което гърмим по поробителите. И от профилите ни там Буря захваща…

Имаме и предатели. Те не свършват.

Въобще имаме си всичко. Само си нямаме България. Тя е на Доган и Пеевски. И нищо не искат да ни отчупят от нея, поне малко, както го направиха онези Педераст паша и граф Измамник от Сан Стефано.

ПП: На 3-и март е измислена и дузпата във футбола. Виж, това е по-важно за нас българите. Защото на жадното, ако му излезе залога за две дузпи в дербито, цяла година няма да ходи гладно. Нищо, че не е свободно.

 

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ, специално за 7DNIBANSKO.BG

 

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...