Само в 7DniBansko.bg

Националите от Банско с четири медала в държавното по биатлон на Белмекен

7 Dni Bansko21.09.2017600
13

На 16 и 17 септември на Белмекен се проведе Държавно първенство по биатлон за мъже и жени, което беше и поредния кръг за определяне на съставите на националните отбори по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан – Южна Корея.

Биотлонистите на СК”БАНСКО” и техния треньор Георги Джолев спечелиха 1 сребърен и 3 бронзови медала. В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев и Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5 място – на 8 сек.от третото място.

При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, 2 – ро място за Дафинка Коева, 3 – то Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която завоюва 4 –то място.

Във втория ден от Държавното първенство, Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един погрешен изстрел на Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на 4 – то място. При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на 4 – то място.

Преди батковците и каките от СК”БАНСКО”, най-малките биатлонисти от клуба с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното Държавно първенство по биатлон на Боровец с още над 100 деца. В първото състезание на най-малките биатлонисти на СК”БАНСКО”, при момичета младша възраст Мария Денизова зае 6-то място, Сандра Воденичарова 10 място.

При момчетата Георги Кадев зае 6-то място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20.

Предстоят още 3 състезания от летния състезателен календар на Българската федерация по биатлон в Троян и Боровец, на които треньорите от СК”БАНСКО” очакват още призови позиции.