Само в 7DniBansko.bg

Първият уикенд на октомври мястото е само едно – Банско! Удивителна програма ви чака, а черешката е концерт на Графа

7 Dni Bansko21.09.20173900
концерт

Ако още не сте си направили програмата първия уикенд на октомври, то ето ви готов вариант – Банско! Цял седмица ще е паметно, ще има какво да правят и родители, и деца. И за капак – концерт на Графа!

По случай предстоящата 105 годишнина от Освобождението на град Банско, общината е подготвила едноседмична празнична програма, с която да бъде отбелязана паметната дата.

Честванията ще започнат на 29 септември с представянето на новата книга на артиста и писател Константин Икономов – „Домислици“.

Останалите културни събития, предвидени в програмата са прожектирането на тематични ленти, посветени на историята на Банско в рамките на Кинопанорамата „Банско – назад във времето“, гостуващата изложба „Ний сме достойни лаври да берем“, както и юбилейния концерт на танцов клуб „Силвана денс“.

В чест на празника Музеен комплекс Банско предвижда Ден на отворените врати, а по традиция самодейците към Читалище „Никола Вапцаров“, и техните ръководители, отново са подготвили вълнуващ спектакъл за своята вярна публика. „Цветовете на времето“ ще представи пъстротата и колорита на месния фолклор – симбиоза от музика и танц, като ще бъде проведено и любопитно дефиле на автентични носии, грижливо пазени в семейните скринове и сандъци.

За децата също е помислено. Спортен празник „Децата на Банско спортуват и се забавляват“ организират спортните клубове в града. На стадион „Св. Петър“, насърчавани от треньорите в различните дисциплини, децата ще спортуват и играят на открито, като, разбира се, за най-добрите ще има и награди.

Традиционният риболовен турнир „Детето риболовец без дрога“ отново е част от празничната програма, а за малките киномани ще бъдат прожекирани любими анимационни филми.

Кулминация в честванията на празника на Банско ще бъде концерта на обичания от малки и големи – Графа, който ще гостува на планинския град със специално подготвена програма.