Само в 7DniBansko.bg

Шеф на Народното събрание аха да се пребие тежко с…балон, кацна в кукуруза! Явно в Монтана не е като в Банско

7 Dni Bansko18.09.20173360
борислав великов

Бившият депутат и шеф на 39-тото НС доц. Борислав Великов се издигна с балон над Монтана, но вятърът приземи плавателното средство в нива с царевица. При кацането никой не е пострадал, но балонът ожънал няколко реда с царевица, разказа самият политик, пише “Труд”.

Великов пристигнал на летището в монтанското село Ерден в края на миналата седмица и решил да се възползва от присъствието на няколко въздушни балона, които извършвали демонстрационни полети. Заедно с приятели-съпартийци ексдепутатът се качил на един от балоните и полетял над полето край река Огоста.

„Преживяването и гледката бяха страхотни! Като на длан се виждаше красотата на почти целия Северозапад от Балкана до Дунав!”, сподели бившият парламентарен шеф. Когато балонът тръгнал да се приземява обаче се извил силен вятър и ситуацията станала критична.

„Водачът ни предупреди да се държим здраво и пое към нива с царевица с надеждата стъблата да изиграят ролята на спирачки. Балонът почна да се удря в царевицата, затресе се и накрая спря. Но повалихме няколко реда!”, разказаха спътниците на политика.

„Не се изплашихме, полетът беше чудесен, но кацането не беше много приятно!”, допълниха въздушните пътешественици.

Доц. Борислав Великов – който беше депутат в три парламента, е любител на екстремните изяви. Преди време той скочи с парашут пак на летището в Ерден, напомниха любители на въздушните спортове. От Банско пък припомнят, че Великов, който е и запален скиор, тества подобни балони през пролетта и в курорт №1.