Само в 7DniBansko.bg

Пияна миска уби двама преди Банско! Вижте на какво я осъдиха

7 Dni Bansko01.03.2017570

26-годишната Михаела Осева, която катастрофира пияна и уби двама мъже, а други двама рани в Кресна, бе осъдена вчера. Присъдата обаче е особено “впечатляваща” – на 3 години условно. Младата жена от петричкото село Митино, бивша „Мис Социални дейности” на ЮЗУ, бе призната за виновна за трагичния инцидент, който стана сутринта на 25 март 2015 г, съобщава Struma.bg.

Тя седнала зад волана на лекия си автомобил „Мерцедес“ след дискотека в Сандански и бързала да стигне до работното си място – златарски магазин в Благоевград. В центъра на Кресна, движейки се с превишена скорост, тя се забила в пикап „Рено“, който излизал от жп подлеза.

Вследствие на зверския челен сблъсък колите изхвърчали на 27 метра. На място загинаха кметският наместник на село Влахи Кирил Петров-Графа и Димитър Симов, а Георги Угринов и Георги Пандов бяха ранени. Младата жена също пострада и бе приета с порезни рани на лицето в отделението по хирургия на МБАЛ – Благоевград.

Впоследствие се оказа, че е шофирала с 1,7 промила алкохол в кръвта и бе обвинена, че в пияно състоянието и по непредпазливост е причинила смъртта на двама души и телесни повреди на още двама при транспортния инцидент.

Михаела призна вината си и пожела делото срещу нея да протече по съкратеното съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. Окръжен съд й наложи 3-годишна условната присъда с 5-годишен изпитателен срок и я лиши за 6 години от свидетелството за правоуправление на МПС. Прокурор Весела Стоилова заяви, че ще протестира присъдата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *