Само в 7DniBansko.bg

Депутатът от Банско Александър Мацурев: Да оставим хора да умират в името на някакво биологично разнообразие ли!?

7 Dni Bansko12.09.20172820
алекандър мацурев

Депутатът от Банско Александър Мацурев разкри какво се е случило на общественото осъждане за автомагистрала “Струма” в Симитли. Той е категоричен, че проектът трябва да бъде стартиран час по-скоро в името на спасяването на човешкия живот като цяло.

Присъствах на обществените обсъждания на най-важния проект за развитието на Благоевградска област, продължаването на автомагистрала Струма, в участъка на Кресненското дефиле.

Часове наред, заедно с граждани от Кресна и Симитли, представители на държавни структури, експерти и представители на неправителствени организации дискутирахме по петте варианта, които предлагат от Агенция „Пътна инфраструктура“, и които бяха представени от проектанта инж. Йордан Прашанов.

На обсъждане бе подложен и Доклада за въздействие на околната среда, който предстои да бъде приет от МОСВ. По време на дебатите бяха изложени много доводи, но за мен, като народен представител, най-важен е доводът за опазването на човешкия живот.

Както е известно, дефилето се превърна в истинска касапница за пътуващите. Доводите за опазване на биологичното разнообразие са важни, но те бледнеят пред угрозата да продължават да загиват хора. Освен това, предвидените отклонения към населените места ще дадат възможност общините да не останат изолирани.

Едва ли някой все още се съмнява в икономическите аспекти на проекта, който ще доведе до изключително бързо развитие на Югозапада. И аз апелирам да спрат всички обструкции и да се премине към неговото реализиране.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *