Само в 7DniBansko.bg

Няма такъв срам! Арстуваха по време на обир фаворит на БСП за премиер

7 Dni Bansko28.02.2017230

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова e задържана на летище “Фредерик Шопен” във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи полското издание “Жечпосполита” (Rzeczpospolita).

Според полските медии стойността на откраднатото е около 1600 злоти или почти 370 евро.

Поптодорова притежава дипломатически паспорт. Тя не се е обърнала за контакт към българското посолство в полската столица.

Официален източник в София e потвърдил пред БГНЕС, че тя е задържана с дипломатически паспорт, съобщава агенцията.

БГНЕС съобщава, че от българското посолство във Варшава все още отказват да коментират случая, като препращат към пресцентъра на МВнР. Оттам заявяват, че случаят все още се проверява.

Според полската онлайн медия fakt.pl задържането на Поптодорова е станало още в понеделник.

Подкомисар Роберт Вандович от летищната полиция във Варшава е потвърдил задържането на българската гражданка, съобщава “Монитор”. “За факта на задържането е уведомено посолството на република България в Полша, повече информация не мога да ви предоставя, такава се дава само на близки на задържаните лица” е заявил подкомисар Вандович пред изданието.

През декември Поптодорова съобщи, че има работа във Варшава, където ще работи срещу насилието и за интеграцията на мигрантите.

Елена Бориславова Поптодорова-Петрова беше посланик на България в САЩ между 2010 и 2016 година, както и между 2002 и 2008 година. През 2016-а тя беше сменена на поста от Тихомир Стойчев.

Между 2009 и 2010 тя е директор на дирекция “Политика на сигурността” в МВнР, а през 2008 – 2009 -специален посланик за черноморския регион.

Между 1975-а и 1990-а Поптодорова работи в МВнР и достига до длъжност пълномощен министър на НРБ в Рим и генерален консул на България в Сан Марино (1987-90).

Тя е и бивш преводач на комунистическия лидер Тодор Живков.

След 1990 година Елена Поптодорова е избрана за депутат в 7 ВНС от БСП и членува в Комисиите по външна политика, национална сигурност и медиите. Тя е преизбирана за народен представител в в 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание на Република България.

Поптодорова бе един от вариантите на БСП за служебен премиер на мястото на Герджиков, но тя отказа, защото щяла да се отдаде на новото си предизвикателство във…Варшава.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *