Само в 7DniBansko.bg

Банско помага на жените в борбата с рака на гърдата! Кампания ще провеждат безплатни прегледи в града

7Dni Bansko09.09.2017450
банско12

Кампания за профилактика на рака на гърдата за жените от община Банско

На 30 септември и 1 октомври 2017 година /събота и неделя/ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата в община Банско. Кампанията се осъществява от Център за защита правата в здравеопазването – гр. София. Всички жени на възраст над 45 години ще могат да се прегледат напълно безплатно, като прегледите ще бъдат извършвани от д-р Младенов – специалист мамолог. Скринингът включва клиничен и ехографски преглед. При пациентките, при които се установи някакъв патологичен процес, ще се извърши и рентгеново изследване – мамография.

Прегледите ще се провеждат в оборудваното помещение в сградата на Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско (бившият ТОТО пункт) по предварително записване, в часовете между 9:00 и 18:00 часа. Желаещите жени от община Банско могат да се записват на телефон 0749/88611.
Ехографският апарат е дарение на ЦЗПЗ от фондация Моята млада България, а подвижния мамограф е дарен от Ротари Интернешънъл клуб София. Кампанията се осъществява с подкрепата на Райфайзен банк по програма „Избери, за да помогнеш”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *