Само в 7DniBansko.bg

Нагло! Ама много нагло! Марешки вкарва и през Пиринско цяла рода в Парламента

7 Dni Bansko27.02.2017500
Нечувана шуробаджанащина властва в листите за бъдещи депутати на партия „ВОЛЯ“ с лидер Веселин Марешки. Цяла фамилия е издигната от различни райони на избираеми позиции, съобщава Флагман. Основната връзка в случая е водачът за Бургас Гергана Желязкова Стефанова, роднините на която разпознаваме в списъците за различни МИР-ове.

Именно Стефанова движи аптекарския бизнес на Веселин Марешки в Бургас и региона. Ако партията, на която социолозите към момента дават поне 10%, събере достатъчно гласове, тогава майка, баща, двете им дъщери и техните съпрузи ще попаднат в Народното събрание.

Така за пръв път в историята на българския парламентаризъм на депутатските банки ще се нареди цяла фамилия и вместо заседания на парламентарна група, в стаичката на „ВОЛЯ“ в Народното събрание ще си организират семейни съвети.

Гергана Желязкова Стефанова е водач на листите на партия “ВОЛЯ” в Бургас и Сливен.

В списъците на Движение “ВОЛЯ” в Благоевград и Кърджали открихме съпруга й Иван Стефанов Стефанов, който е на втора избираема позиция.

Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова е втора в листата на Движение “ВОЛЯ” във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач на листите в Ямбол и Хасково.

Роднинската инвазия обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана Стефанова – Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в листата на “ВОЛЯ” в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й пък и зет на Гергана Стефанова – Деян Пенев Велев, е втори в най-желания и оспорван 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Потърсена за позиция водачката за Бургас Гергана Стефанова в началото увърта: “В момента г-н Марешки коментира листите. Не знам каква позиция да заема по въпросите Ви, изпратете ми имейл и ще Ви отговоря писмено.”

“Баща ли Ви е г-н Желязко Ганев Славов, майка ли Ви е Калинка Славова, сестра ли Ви е Деяна Желязкова Славова – Велева…”, попитахме ние, на което г-жа Стефанова отвърна единствено, че Желязко Славов й е баща и побърза да затвори телефона. След минути Стефанова явно размисли и позвънила обратно с оправданието, че връзката се е разпаднала.

„Там, където не съм водач, не съм запозната все още с листите, тъй като регистрацията се потвърди в петък. Калинка Славова е майка ми, за другите също е вярно, но не знам как са попаднали в списъците“, каза Гергана Стефанова.

„Г-н Марешки събира почтени хора по различни канали, възможно е да е така. Не мога да потвърдя кой е попаднал, всеки отговаря за себе си. Тук не говорим за семейства, а за професионализъм, хората са попаднали по различни пътища пред г-н Марешки, не знам какво е било неговото решение. Аз съм запозната с листите, които ще водя“, добави водачката на „ВОЛЯ“ за Бургас.

Дали със семейството й ще направят първия прецедент в историята на българския парламент – това според нея щели да решат хората на 26 март.

При опит за отговор директно от лидера на “ВОЛЯ” Веселин Марешки, той не е открит на телефона си.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *