Само в 7DniBansko.bg

Ужасна вест ни потресе! Отиде си само на 16 години една от големите надежди на българския спорт! Почивай в мир, момче!

7 Dni Bansko07.09.201749840
тъжна вест

Една от най-големите надежди в българското колоездене – 16-годишният Митко Тихомиров Тодоров, който е шампион в своята възрастова група, загуби тежката битка с болестта си – сарком на меките тъкани, съобщават негови близки.

Митко почина преди няколко часа, а погребението му ще бъде утре в родния му град Обзор. Очаква се на погребалната процесия да присъства целия град. Болката на Обзор е неописуема, защото изпращам младо и изключително позитивно момче, на което специалисти предричаха бляскава кариера в спорта, пише “Флагман”.

Точно когато е на върха, усмивката му е на лицето и купите в ръцете, момчето внезапно се влошава, а лекарите му поставят тежката диагноза „сарком на меките тъкани”. Митко претърпява спешна операция в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София на гръбнака за отстраняване на образуванието. След нея обаче последвала втора манипулация в Турция. За да се възстанови напълно, са били необходими поредица химио и лъчетерапии. Средствата за тях семейството събрало чрез дарения, благотворителни каузи и помощта на дамския клуб „Монро” в Обзор.

За известно време Митко отново се изправя на крака, но преди седмица коварната болест отново го събаря. 16-годишното момче внезапно започва да се обездвижва и парализира в областта на краката. След поредната доза прегледи и консултации с турските медицински лица се установява, че по гръбначния стълб на Митко са се образували нови два тумора.

Митко бе част от юношеския национален отбор, който се подготвя преди година край Банско и впечатли местните жители с изключително възпитаното си поведение. Момчетата от отбора се вдигнаха и оправиха градината на баба и дядо, без някой да ги е молил за това.