Само в 7DniBansko.bg

Дончева: Олигарсите в БСП обслужват Пеевски, кандидатът в Пиринско е непригоден

7 Dni Bansko26.02.2017420

Татяна Дончева срина БСП със земята. Лидерът на Движение 21, която се превърна преди години в правна легенда с отказа си да регистрира ДПС, заради което бе уволнена, попиля олигарсите в партията и направи на нищо новите лица на Корнелия Нинова.

“Лявата партия е оглавена от олигарси, от хора, свързани с Пеевски, които го обслужват. Говорят иначе за социалната справедливост, за социалната партия, историческата ѝ памет, за антифашизъм и прочие – а си въртят сделките и далаверите. Какво да правим? Да оставим тези хора да яхнат държавата? Това, което става в БСП, управление на партията от олигарси, управление на партията на най-бедните хора от олигарси в олигархичен интерес, е нещо, което не е приемливо за „Движение 21“, смятам и за АБВ. Така че път назад, за да обслужваме олигархията в България, която владее една партия, която се нарича социалистическа, за нас няма”, категорична е Дончева.

Тя попиля и новите  лица в листите на БСП като лидерът в Пиринско Тома Томов, Елена Йончева, Иво Христов, Славчо Велков и Нона Йотова. И разкри каква е причината за проблемите с партийната и организация.

Новите водачи, с изключение на Иво Христов, са непригодни за законодателна дейност. В Благоевград и София са напуснали четирима души. Те не са структурите. Причината за тяхното напускане е свързана с техните амбиции и с невъзможността да ги реализират толкова бързо и така, както те биха искали”, обясни Дончева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *