Само в 7DniBansko.bg

Петър Баряков от Патриотите е новия шеф на Общинския съвет! Банско разкара популистите на Марешки

7 Dni Bansko31.08.20179680
петър баряков георги икономов

С внушителните 14 гласа, общинските съветници в Банско избраха новия председател на ОБС Петър Баряков, един от политическите дойени в града.

По предложение на девет съветници от ГЕРБ и Патриотите бе включена точка за смяна на председателя Владимир Кочагов, по време на редовната сесия на Съвета.

Както е известно, Колчагов напусна ГЕРБ и премина във “Воля” на Марешки, който от своя страна включи дъщеря му на неизбираемото шесто място в листата си за Благоевградска област на парламентарните избори.

Новият председател Петър Баряков е съветник от ВМРО и бе избран с 14 гласа от присъствалите 16 общински съветници. Две от бюлетините бяха обявени за невалидни, най-вероятно на бившия председател и един от бившите съветници на ГЕРБ, последвал Колчагов при Марешки.

На практика, новият председател бе избран с рекорден консенсус от състава на ОБС.

С искането за смяната от страна на ГЕРБ и Патриотите бе демонстрирано и новото мнозинство в Съвета, което получи подкрепата и на съветниците от “Бъдеще за Община Банско”.

Най-изненадващи бяха гласовете на съветниците от БСП. Това единодушие при смяната на Колчагов е истинската оценка за работата му досега на най-различни нива в общината.