Само в 7DniBansko.bg

Край с бензиностанциите на Марешки! Измамата трая няколко месеца! Стотици работници вият гладно! Честито на гласувалите балъци

7 Dni Bansko28.08.2017254781
марешки 4

Бизнесменът и лидер на “Воля” Веселин Марешки е продал бизнеса си горива. Това твърди ПИК, позовавайки се на свои източници и вече бивши служители на варненския бос. През февруари той започнал да набира персонал, най-вече шофьори за камионите си, като им обещал големи заплати и отлични условия на труд. Чудото обаче траяло едва няколко месеца, а днес същите тези хора са на улицата.

“Първо започна да не ни плаща както се бяхме договорили, след това започна да ни кара да работим нощно време, след това дойде искането за подмяна на документи за горивата. Ние се притеснявахме за всичко това, но когато си поставен в такава ситуация е много трудно”, споделят вече бивши служители на Марешки, пожелали анонимност.

Според отлично информирани източници ПИК, лидерът на “Воля” е продал целия си бизнес с горива на своите доскорошни партньори ДМВ ЕООД. Фирмата е създадена през 2007 година със седалище Русе. Сумата, за която Марешки се е спазарил била 8 млн. лв. заедно с дълговете. Самите шофьори, пък натирени от Марешки, обикаляли на глутници останалите превозвачи да търсят работа, защото не искат да работят за ДМВ, които също действали основно нощно време.

Лидерът на “Воля” успял да се отърве от дълговете си, като е продал бензиностанциите си и камионите си, а пък ДМВ щели да разширят мрежата си. Сделката все още не е обявена официално, а може и да не бъде обявена, защото от фирмата купувач не искали да бъдат атакувани заради репутацията на Марешки.

Самият бизнесмен заяви, преди края на пленарната сесия, че се опитват да го принудят да продаде бизнеса си. Тогава думите му прозвучаха като заплахи, а според източниците ни, той просто е подготвял почвата, за да се отърве от бизнеса с горивата.

коментар

  • Изгорелия

    28.08.2017 at 17:31

    ДИЗЕЛА В БЕНЗИНОСТАНЦИЙТЕ НА МАРЕШКИ НЕ Е КАЧЕСТВЕН В НЕГО ИМА 10% БИОДИЗЕЛ И НЯКАКЪВ %ПАЛМОВО МАСЛО

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *