Само в 7DniBansko.bg

Владо Каролев влезе остро на Бойко Борисов: Дано не сме в г.з от цялата работа!

7 Dni Bansko28.08.201712810
бойко борисов

Икономистът Владимир Каролев пусна през уикенда пост в социалните мрежи, с който влез доста остро на Бойко Борисов за посещението на френския президент Макрон у нас.

Ето какво е мнението на Каролев:

Гледам с каква радост Борисов и Радев прегръщат Макрон и изтръпвам. Френският президент не е довтасал тук, за да яде калкан в Евксиноград, а за да защити интересите на френските синдикати като опраска няколко десетки хиляди български работници – шофьори в международните превози.

Френските синдикати ронят крокодилски сълзи, тъй като западни фирми отварят клонове в България и наемат българи да карат техни камиони на заплати, които са относително ниски за Франция или Германия, но повече от солидни за България – от 2500 евро нагоре. Съответно, френските работници-готованци си губят работата и бучат на синдикалните лидери. Синдикалните лидери отиват при Макрон, плашат го със стачки и го пращат в България и Румъния да ни опраска.

Разбира се, неслучайно френският е езикът на дипломацията – опраскването на българските работници е пакетирано в толкова благозвучни думички (социална справедливост, социален дъмпинг, дъра-бъра), че чак на самите български бачкатори ще им се прииска да гушнат Макрон – барем им вдигнат заплатите на 8 000 евро.

Да, ама не – ще останат без заплати, но с утешението, че поне президент и премиер са се гушкали с Макрон. Дано поне френската президентша пусне някоя снимка от Черноморието в Инстаграм и зариби малко френски туристи – да не сме съвсем в г*з от цялата работа.