Само в 7DniBansko.bg

Бедна държава ли!? Журналистка в Нова телевизия получи 160 000 лева накуп!

7 Dni Bansko21.08.201724080
нова телевизия

Дарина Сарелска е получила солидно обезщетение от 160 000 лева заради уволнението си като шеф на новините на Нова телевизия.

В замяна началниците й поискали да запази пълно мълчание и да не коментира публично мотивите за отстраняването си от поста.

Съобщението на медията за смяната на Сарелска дойде на 11 август, а самата тя научила зауволнението си вечерта на 10-и в разгара на летните отпуски и останала неприятно изненадана от решението на шефовете си. Отстраняването й обаче не е изненадващо, защото само преди 3 месеца тя замеси телевизията в грандиозен скандал, след като журналистът Васил Иванов я обвини в цензура и че е спирала негови разследвания, след което той напусна канала. Силва Зурлева, член на Борда на директорите, пое оперативното управление на новините.

Медията излезе с традиционното учтиво съобщение, чрез което благодари на Дарина Сарелска за нейната работа. В същия дух вече бившата шефка на новините също благодари на досегашните си работодатели. Васил Иванов, който от няколко дни вече е в Канал 3, нарече Сарелска „къртица”, която снася информация на хората, които той e разследвал. Още през април в разгара на скандала се говореше, че глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Hoвa бpoyдĸacтинг гpyп” Дидиe Щoceл e paзпopeдил личнo yвoлнeниeтo нa Дapинa Capeлcĸa, но изчакал да мине време.

Дарина ще вземе накуп обезщетение от 20 работни заплати. Тя получава по 8000 лева месечно, така че си отива накуп със 160 бона.