Само в 7DniBansko.bg

Бандитизъм! Кандидат-депутат от Пиринско рекетира за 50 млн. Гриша Ганчев!

7 Dni Bansko21.02.2017480

50 милиона е цената, която трябва да плати Гриша Ганчев, за да се спре скалъпеното дело срещу него! Това е цифрата, фиксирана в “Офертата”, както я нарича от Белград банкерът Цветан Василев.

Вчера той разпространи отворено писмо, в което вади за пореден път кирливите ризи на кандидат-депутата и водач на депесарската листа в Пиринско Делян Пеевски. На практика Василев обяснява, че Пеевски настоява да получи 50 милиона от “Петрол” на Ганчев, за да се спре делото срещу него.

Ето и думите на Василев:

По мои сведения, чрез цесии и прихващания на “Петрол” в банката са влезли не повече от 70 милиона лева. Остатъкът от близо 330 милиона лева изглежда химера. Особено ако апетит е проявил вездесъщият съвременен Робин Худ (Делян Пеевски – б.р.). Тогава и търговските партньори на ПЕТРОЛ (а се говори и партньори на Пеевски в строителния бизнес) променят условията и правят нещата още по-сложни. И Прокуратурата изкарва любимото оръжие – ОПГ (Организирана престъпна група). Освен ако алчната паст на Пеевски не бъде напълнена с едни, да речем, 50 милиона (валутата не е уточнена). Тогава съгласно “Офертата” Прокуратурата вероятно ще реши, че предполагаемото ОПГ на Ганчев не съществува. А дори и в несъстоятелния поръчков доклад на SPV-то на Аликс Партнърс е отбелязано, че е отказано предложение на Ганчев за сетълмент с банката от 120 милиона долара.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *