Само в 7DniBansko.bg

Лили от “Шоуто на Слави” пя на сцената в Банско в концерт, след който светът е наистина по-красив

7 Dni Bansko18.08.20173190
1

С финален концерт под надслов „Светът ще бъде по-красив с песните…” завърши Школата по народно пеене и инструменти от Лятната програма на община Банско, водена от Марин Бърдарев.

Обучаваните от него деца през лятната ваканция, съвместно с възпитаниците му от Школата по китара, и с професионалистите Боян Боянов – контрабас, Ненко Цачев – кавал, Лилия Стефанова – вокал, представиха вълнуващ концерт пред публиката в Банско.

Певицата от „Шоуто на Слави” Лилия Стефанова бе поканена от него след участието й в предаването „Гласът на България”. Тя има издаден албум с фолклорна тематика, но я влече също джаза и поп музиката.

Младият изкусен кавалджия Ненко Цачев бе следващият на сцената в Банско, представител на новото попълнение от талантливи музиканти в България, а Боян Боянов, освен контрабасист към ансамбъл „Пирин”, пее и свири на тамбура.

В тази неповторима компания възпитаниците на младия преподавател по музика и струнни инструменти, Марин Бърдарев, демонстрираха своите музикални умения и любов към изкуството пред препълнения читалищен салон.

В края на концерта, кметът Георги Икономов излезе на сцената, за поздрави изпълнителите: „Благодарение на преподавателя по музика и струнни инструменти, Марин Бърдарев, тази вечер децата на Банско имаха възможност да направят съвместен концерт с изявени фигури от музикалния живот на България, да почерпят опит и вдъхновение, а също така да ни покажат наученото под ръководството на Марин Бърдарев. Поздравления, деца! Поздравления, Марине! Светът наистина е по-красив с вашите песни!” отправи той своите приветствия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *