Само в 7DniBansko.bg

След отличната оценка от ФИС, Банско може да приеме световните финали в алпийските ски! Само да има втори лифт

7 Dni Bansko17.08.20174190
фис

Международната федерация по ски инспектира българският ски курорт №1 Банско във връзка с кандидатурата на БФСки да приеме световни финали в алпийските ски през 2021 г.

Лично шефовете на стартовете за световната купа при мъжете Маркус Валднер и при дамите Атле Скаардал посетиха Пирин. Те направиха пълна инспекция от пистите на които ще се състезават скиорите, през хотелите където ще са настанени състезателите, вакс кабините, както и мястото за теглене на жребия и награждаване.

Генералната оценка на ФИС е, че Банско има всичко необходимо за да приеме световни финали. Валднер и Скаардал, също така са изразили мнение, че втори кабинков лифт в Банско значително ще подобри условията за придвижване на феновете към финалната зона.

На инспекцията от българска страна присъстваха вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, директорите на стартовете за световната купа в Банско Валентин Стефанов и Виктор Гичев, както и отговорниците от българска страна за пистите, времеизмерване и финална зона.

Освен Банско кандидат за финалите на сезон 2020/21 е и швейцарския курорт Ленцерхайде. ФИС ще определи домакина в началото на октомври по време на календарната конференция в Цюрих.

Шансовете на българския курорт, който 5 пъти е бил домакин на стартове за световната купа в алпийските ски при мъжете и жените, а също така и в сноуборда са много големи, заради отличните оценки които организационния комитет е получавал за работата си през годините.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *