Само в 7DniBansko.bg

И Банско го касае: уволняват сестри в Благоевградската болница, мутреели

7 Dni Bansko17.08.20175380
огнян митев

Безобразно, арогантно и грубо отношение на медицински сестри към пациенти в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград създават отново напрежение в отделението.

Сигнали за безпардонното поведение на сестрите достигнали до болничния директор д-р Огнян Митев тези дни.

Минимум 2 от медицинските сестри, чиито имена са визирани в сигналите ще бъдат уволнени, съобщава struma.com. В момента има нова проверка на сигналите и вероятно до няколко дни уволненията ще са факт.

Болничният директор Огнян Митев вече взе мерки за подобряване на дисциплината в отделението. Издаде заповед да не се допускат близки на пациентите вътре в Спешното, тъй като медицинският персонал се оправдаваше, че пречат, което ги изнервя.

До заповедта се стигна, след като стажант третокурсник си позволи да направи кардиограма на приятел военен и да поставя диагноза, без да се обади на дежурния лекар по това време. След фаталния преглед военният издъхна.

Скандалът бе грандиозен. Последва детрониране на началника на Спешно отделение д-р Рабаджийски и наказания за дежурния екип. Въпреки крутите мерки обаче, нови сигнали за поведението на медицинския персонал бяха депозирани при ръководството.

Не е изненада, че медицински сестри си позволяват да се държат като феодали в болничните отделения. По големи са като самочувствие и от лекарите, което буквално вбесява пациентите и техните близки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *