Само в 7DniBansko.bg

Ексклузивно в 7DB: Банско ще има и спортна зала!

7 Dni Bansko16.08.20175390
красен кралев

Банско е на път да запълни една огромна празнина, сдобивайки се със спортна зала, научи 7DniBansko.bg!

Става дума за преструктурирането на един от училищните салони в града в спортна зала на две нива, с трибуни за около 200 зрители и игрище, което да отговоря на изискванията за провеждане на волейболни и баскетболни срещи.

Народният представител от Банско Александър Мацурев още преди два месеца проведе среща по въпроса със спортния министър Красен Кралев. На нея е станало ясно, че от догодина започва масирано реновиране на училищни салони. Точно по тази програма Банско ще кандидатства за ремонт на две такива съоражения, едно от които ще се превърне и в малка спортна зала.

“Програмата ни е много амбициозна и вярвам, че не само Банско, а и много други градове и села ще проявят интерес към нея. Приоритет за нас е масовият спорт, а без салони децата трудно ще го практикуват в училище. Вярвам, че в Банско ще има такива нови салони, защото разбрах, че има много хлапета, желаещи да тренират не един и два вида спорт, които обаче е невъзможно да се практикуват на открито”, сподели специално за 7DniBansko.bg Красен Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *