Само в 7DniBansko.bg

Кандидат-депутатът на БСП Тома Томов е “мъртъв”!

7 Dni Bansko19.02.201731315

Злокобна вест!

Кандидат-депутатът на БСП Тома Томов се самоуби като такъв и хвърли в потрес пленума на социалистите.

Днес сутринта телевизионният доносник на Държавна сигурност гостува в студиото на БиТиВи където обяви:

Да, бе, Апостоле, за какво си ни?

“Баща ми никога не е бил шеф на затвора в Белене, работи няколко години там, след което се пенсионира. Той е достоен и почтен човек, а ръцете му никога не са били изцапани с кръв”, излъга журналистът.

ГАДНО! ДОЛНО! ГНУСНО!

Ето така един кандидат-депутат се самоубива ритуално, още преди да е започнала кампанията му. С ЛЪЖА!

Сега със сигурност Югозападна България ще обяви бойкот на един доносник, син на убиец!

Предлагаме ви кореспонденция на майор Томов (бащата на доносника), в която той лично обяснява как всеки ден в поделението му се убиват хора и обсъжда с началници как да се извозват и крият трупове, защото зверствата вече биели на очи.

 

Част от „преписката по повод погребването на лагерниците, починали в Т.Г. (Трудова група) Ловеч” (известна като „Под. (еление) 0789):

„Лично строго секретно!
ЧРЕЗ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ЗАТВОРИ” към М. П. (М-во на правосьдието)
(по това време началник на въпросният отдел е Ген.-майор Желязко Троев)

до Др. зам. министър (МВР) – генерал Мирчо Спасов

Докладна записка от полк. Никола Томов Николов

н-к З.О. (затворническо общежитие) с. Белене, относно:
Починали въдворени от под. 0789, които се заравят на остров „Предела”

Още когато под. 0789 беше на местостоянка в с. Белене починалите въдворени са заравяни на остров „Предела”. Това продължава и сега, когато поделението се намира в Ловеч и става твърде явно и открито. С камион, който е известен на цялото село Белене и на всички служители и затворници, се докарва през деня трупа в един чувал-сламеник. Камиона спира до моста пред щаба на затвора, стоваря се в една лодка, която се прикачва за моторница „Чавдар”, и заедно с трима затворници, заминават на острова да заровят трупа. Случвало се е камиона в един ден да дойде по два пъти, веднаж сутринта и още веднаж до вечерта. Когато камиона дойде вечер на мръкване, трупа остава до сутринта в него и чак тогава се сваля и заминава за „Предела”. При пристигането на камиона и в селото и в затвора казват „пристига колетна пратка от Ловеч”. Затворника, който го заравя, се нарича Канто и му казват „Погребална агенция Канто” и пр.
Това почти явно заравяне на труповете на въдворените, изхождайки от това, че селото е католишко, и че много от служителите в затвора са от същото село и не пазят тайна, може да се ползва от врагове, за да се навреди на престижа на нашата Народна власт. От шофьора на колата от Ловеч или от служители пътуващи със същата кола от Ловеч до Белене, се научават даже имената на починалите въдворени и данни „кой друг е втасал и кога ще бъде докаран със следващата пратка.” (Подчертано ръкописно)
На основание гореизложеното, с цел да не се вдига толкова излишен шум относно починалите въдворени,

ПРЕДЛАГАМ:

1) В заравянето на починалите въдворени да не вземат участие затворници, а само служители от милиц. охрана при О.З. Белене или от под. 0789 – Ловеч.

2) Колата със труповете на въдворените да тръгва от Ловеч около 3 часа след полунощ, за да пристигне в Белене не по-късно от 5 часа сутринта.

З) Труповете да се откарват с колата до бившият 1-ви гарнизон на Вътрешни войски и от там да се прехвърлят на „Предела” който е срещу гарнизона. Може да се минава и покрай V-ти обект и по външната дига с камиона да се отиде пак до „Предела”.
4) Служителите, които ще участват в заравянето на труповете, да се подберат и да се задължат да пазят тайна.
Горното донасям за сведение и разпореждане.
С. БЕЛЕНЕ НАЧАЛНИК ЗАТВОРА
19 юли 1961 г. Полковник: (Подпис)”

Върху писмо до друг полковник-екзекутор от ДC, обер-палачът генерал-полковник Мирчо Спасов е поставил следната РЕЗОЛЮЦИЯ:
„Др. Монов – Бързо, веднага да се сложи край на тия демонстрации и вреден шум с труповете на починали в ТВО (Трудово (!) възпитателно (!!) общежитие (!!!)) – Ловеч при пренасянето и заравянето им.
Съгласен съм със всички предложения на др. Томов, които трябва точно да се изпълняват. Освен това да се видоизмени, а често и сменява постоянната и позната камионетка. Също може да се взима за целта камион или газка и от Окр. упр. МВР – Ловеч, за да се разнообразява транспортирането.
Заедно с др. Александров окр. Н-к МВР и др. Гогов обсъдете подробно какво още е необходимо, за да се запази известна тайна всеки случай поне при пренасянето и заравянето, макар, че няма нищо незаконно. Действайте от мое име и за стореното да ми се доложи.

М. Спасов”

Зам. министърът е дал на 5 авгyст 1961 г. и устни указания…

Тази „класифицирана” зловеща кореспонденция се намира в архива на МВР във фонд 2, опис 1, архивна единица 102, стр.1-6. •

15 коментара

 • Георги Бяндов

  20.02.2017 at 2:09

  Децата не бива да отговарят за престъпленията на родителети си. нали така казвнаха някои, когато им напомняхме за това, че бащата на РОСЕН Плевнелиев е бил комунистически активист в Пиринския край /което означава и македонизатор/. Нещо да не са се променили принципите?!

  Reply

  • Георгиева

   20.02.2017 at 9:16

   Това е така, стига тези деца да се разграничават от стореното от техните родители и да не се натискат да бъдат морални стожери на обществото нито пък публично да изричат лъжи отричайки деянията им, нито пък да се заклеват ,че родителят им е достоен човек особено когато това може да се докаже . Т.Томов можеше да си спести това унижение защото въпреки инфото за баща му той беше добър и уважаван журналист, а сега ,за да угоди на БСП или пък от лакомия / не знам / ще трябва да свиква с негативното отношение към себе си .

   Reply

   • Венета Недкова

    20.02.2017 at 19:31

    Добър отговор на Георги Бяндов! Браво!

    Reply

   • Венета Недкова

    20.02.2017 at 20:29

    Може би е малко двусмислено написаното от мен. Искам да кажа, че г-жа Георгиева е отговорила правилно на Георги Бяндов.

    Reply

  • Мариела Таскова

   20.02.2017 at 9:33

   Принципите са, че политиците не трябва да ни лъжат. Не съм чула Пневнелиев да е лъгал за баща си.
   Но, ако изнесената по-горе информация е вярна, с какво право Томов-младши твърди, че баща му не е бил шеф на затвора и не е имал представа за убийствата там?

   Reply

  • Зигфрид

   20.02.2017 at 10:38

   A мен защо ме преследваха, не ЗАРАДИ баща ми, а заради дядовците ми. Защо ме пребиваха, въдворяваха изселваха, заради дядовците ми, а не заради баща ми, защо ме наричаха Фашистка свиня и ме изключваха от училище, защото съм бил внук на врагове на народа, защо бе, урод мръсен оправдаващ комунистическите престъпления, защо ? НЕ ДЕЦАТА а и пра- пра- прав- правнуците на комунистическите изверги трябва да носят отговорност за зверствата на предците си. Както ние носихме вина , сега и те ще носят вина и да не плачкат много, за да не стане някой ден така че и те да бъдат изселвани и репресирани , както ние години 45 години, по време на руското робство бяхме РЕПРЕСИРАНИ !

   Reply

  • Vili Pawlowa

   20.02.2017 at 15:44

   Стига те, да не продължават тяхното дело, но, виждам, че, точно това правят, но искат да ползват облагите на свободата и цивилизацията. Винаги–облаги са търсили.

   Reply

 • Цвети

  20.02.2017 at 9:30

  Тома си направи харакири с лъжата си и никой вече няма да му вярва.

  Reply

 • Viki

  20.02.2017 at 10:55

  Абе, Хор, че той Тома Томов ни лъжеше като журналист през цялото време. Да, децата не бива да отговарят за деянията на родителите си, но тези родители са ги възпитани и отглеждали. Какви очаквате да станат като порастват? Навремето комунистите щом откриеха “черно” петно в миналото ти и те преследвана цял живот за това и ти пречеха. Я да не бъдем толкова толерантни с този комунистически галош.

  Reply

 • Тантан

  20.02.2017 at 13:35

  Ама Вие какво си мислехте, че този Томов е един – достолепен интелектуалец ли!!??Браво! Това е един обикновен, червеногъз мундарин – НИЩО ПОВЕЧЕ!

  Reply

 • Мечев

  20.02.2017 at 16:22

  До Госпожа Лъжа застава и Господин Лъжа….Е можем да си направим извода за всичките лъжи с който ни опсипват Семеиство Лъжльови

  Reply

 • Ташо Василев Ташев

  20.02.2017 at 17:00

  Една от причините за да съм толкова щастлив в Родината си, през последно време са именно комунягите. За първи път да ги чуя /сите/ – едните викат вие сте убийци /герберите/, а другите им отговарят – вие сте комунисти и диктатори /бесепарите/. А бе голям смях и щастие ми докараха сите от едно и също котило нали са? ама да почнат да се плюят и кълнат едни други – те това го чаках с нетърпение и го дочаках. Тези които имаха за генерална цел да разбиват СДС-то след като я постигнаха започнаха да се самоизяждат и саморазбиват /те на това са учени само/, щото вече не могат да строят концлагери, че ЕС няма да им позволи, иначе с радост биха ги върнали – лагерите де. Пък и като ги слушам и гледам предизборните им програми ясно е, че ДС са ги писани с копи пейст. Докато са на власт комунягите – няма пари /освен за кражби/, разбира се. Като са в опозиция 8същите/ – има пари, ама другите /които са на власт/ не давали (cwl) . Е сега им лъснаха голите “глави”, че всички са от едно котило! А да видим как сега ще има пари – за заплатите става дума, моята пенсия ми е предостатъчна,за да не се оплаквам от някакви липси. (clap)

  Reply

 • Ташо Василев Ташев

  20.02.2017 at 17:22

  Коментара ми чака цензурата ви – ето ви тогава още: Томата и сега работи при Бокова – правел филми за Юнеско, но явно и там му е малко.Страшното за социалистическата развиваща са демокрация /преименуване на развиващия се социализъм, ако някой си спомня още за него/е, че той – Томата е “символ” на това какво ни очаква!

  Reply

 • Илия Стефанов

  20.02.2017 at 22:03

  А колко хора има такива в БСП и нейните привърженици, хиляди са които ще се множат във времето, и отново ще се борят да се доберат до властта. Вълкът козината си мени но нрава не….

  Reply

 • Ани

  20.02.2017 at 22:07

  Отивам да повърна

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *