Само в 7DniBansko.bg

От 22-и февруари: страшен адреналин в Банско с SNOW CINEMA

7 Dni Bansko18.02.2017120

Няма и 3 месеца след 16-ия фестивал на планинарското кино, когато жители и гости на Банско изгледаха в 5 дни 110 филма от 30 държави на 5 континента, и градът отново ще опъне екран за приключенските ленти. Зимната панорама SNOW CINEMA идва на 22 февруари и ще продължи 4 дни, като включва 12 продукции. Всяка вечер от 18,30 часа в новия киносалон на Посетителския информационен център ще има прожекции за ски и сноуборд, включващи олимпийски спускания, фрийрайд, скикайт и смразяващи кадри от Канада, Италия, Франция, Норвегия, Испания, Австрия и Полша.

Ще видим уникални места на остров Шпицберген отвъд Северния полярен кръг, спускания със ски от осемхилядници в Хималаите, Канада, Сибир, Исландия, Антарктида и Алпите. Не пропускайте и историята за легендарния Лео Гасперл, който е най-добрият скиор до Втората световна война и първият треньор на италианския национален отбор.

И още… Колко са готови да рискуват пристрастените към екстремното, докъде се простират възможностите и колко струва страстта към планината – това ще разберем от главните герои – все световни имена в ските и сноуборда, изправени пред спиращи дъха предизвикателства по склоновете на непристъпни планини.

SNOW CINEMA е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Програмата е организирана от сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и общината и се осъществява с подкрепата на Fibank и местния бизнес.

БАНСКО УТРЕ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *