Само в 7DniBansko.bg

Президентът Петър Стоянов с голямо признание за фестивала, грузинци гостуват в кмтството

7 Dni Bansko10.08.20175630
петър стоянов

Президентът на България Петър Стоянов потвърди реномето си на един от най-запалените джазмени в страната. Той пристигна в Банско специално за заключителните дни на феста.

Стоянов заяви на кмета на Банско Георги Икономов, че провежданият в Банско фестивал е едно от трите най-значими музикални събития въобще в страната ни това лято.

Днес на сцената в Банско излизат „Тбилиси Биг бенд” с диригент Гиви Гачечиладзе и солисти. Членове от грузинския джаз оркестър и посланикът на Грузия в България Н. Пр. г-н Зураб Беридзе се срещнаха със заместниците на Икономов – Ивайло Ръхов и Асен Кирицов. Среща, на която те запознаха заместниците с почти 20 годишната история на групата и богатия си репертоар. Обсъдени бяха и бъдещи проекти за обмен на туристи и културни прояви в курортния град.

Бендът се състои от 20 професионални инструменталисти и 8 вокалисти, като през 2006г. получава голямата награда за „Най-добър Биг бенд” на Международния джаз фестивал в Монте Карло.

След тях на сцената ще излязат Марио Станчев двойно трио, французите Фредерик Виал/ Тома Кордоли/ Йоан Сера и специалният гост на вечерта Маги Алексиева – „МЕЙ”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *