Само в 7DniBansko.bg

Татяна Дончева и АБВ вкарват неграмотните цигани в трудови войски, имат работа и в Банско

7 Dni Bansko16.02.2017280

Коалицията “АБВ – Движение 21”, която се обяви за лява алтернатива на БСП, удари по масата! Срещу “червените” предизборни халтури, коалицията извади предложения, които със сигурност ще бъдат приети от всички хора.

Сред най-добрите идеи е тази за възстановяване на трудовите войски, като шестмесечната служба ще е свързана с обучение и работа за неграмотни млади мъже, за да им се даде “занаят в ръцете”. “Помните ли, че навремето Трудови войски построиха огромна част от тази държава? Защо да не ги възстановим? Вместо зимата да крадат някои хора, слагаме им униформите и отиват да рият сняг в Банско и другите курорти, лятото пък ще строят. Така държавата им дава хляб в ръцете, но заработен, а не подарен както е сега”, категорична бе пред 7DniBansko.bg Татяна Дончева, лидер на “Движение 21”.

Курсове за ограмотяване и квалификация трябва да има и за незавършили образование момичета, смята пък лидерът на АБВ Константин Проданов. По думите му това ще помогне и в борбата срещу битовата престъпност, защото сега голяма част от кражбите и престъпленията били заради липса на прехрана.

От АБВ разчитат заедно с “Движение 21” да имат поне 15 депутати. С убедителна кампания бройката може да бъде надскочена, смятат от партията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *