Само в 7DniBansko.bg

НАП започва проверка на имението на Цолова за 500 000 лева! Тепърва ще доказва доходи

7Dni Bansko08.08.201739120
ани цолова

От НАП са готови да разнищят журналистката Ани Цолова. Водещата на “Здравей България” живее в луксозен имот, а сега ще и се наложи да доказва доходите си и откъде е взела толкова пари за закупуването и обзавеждането на къщата. Николай Бареков подхвърли идеята да бъде проверено дали сметките и са изрядни. И желанието ме у на път да се изпълни, предадоха от  Би Нюз.

Бареков се ядоса  на слуховете, че цената при покупкта на къщата му, която е в съседство с тази на Цолова е занижена шест пъти. Той категорично отрече това да е вярно и обяви себе си за редовен данъкоплатец. Тогана той пойска НАП да проверят неговата съседка. “ Май съсед буквално на 50 метра, е Ани Цолова от Нова телевизия. Тя цял живот е била журналист. Нейната къщата е в пъти по- хубава и по-скъпа от моята. Никой не си задава въпроса за нейната къща, а се занимават с моята, която е с платени данъци и проверена от НАП. Ето азискам НАП да провери къщите на тези хора, които се показват всеки ден по телевизията и ме тростват, дават морални напътдтвия на хората в живота,  а техните къщи не са проверени както моята.” Категоричен е евродепутата.

Оказа се, че Бареков е развалил лятото на Цолова. Изплашена, че е напълно вероятно да открият пропуски при плащането на данъци и декларирането на средства, тя започнала да звъни на познати олигарси с цел предотвратяването на евентуална проверка. Напрежението между евродепутата и журналистката се наблюдава от доста време. Преди няколко месеца той написа гневен статус в личният си профил във фейсбук и макар да не уточни кого визира, то се подразбра. Още тогава той намекна за финансовото състояние на Цолова: “Чета, че една видна сутрешна журналистка се похвалила, че отказала 5000 лева подкуп, за да интервюира виден политик. Да започна с политика. Надали е бил, чак толкова виден или толкова богат да предлага такива жълти стотинки на такава богата водеща. Вероятно водещата с баджаците се е обидила от твърде ниската за стандарта и оферта. Същата се шири в палат в полите на Витоша и всеки месец прибира десет пъти по 5000 леве срещу услугите си”, разконспирира я тогава Николай Бареков.

Факт е, че тв водещата живее в истински палат в богатия столичен квартал Драгалевци. Много родни знаменитости могат да и завидят на вкуса. Когато я купила през лятото на 2014г. Къщата мязала по- скоро на постройка от соца. Предишните и собстваници нямали средства да я поддържат и била съвсем занемарена. След като Ани и мъжът и Васил я купили обаче, се започнали стабилни ремонти в нея. Според запознати Цолова сменила поне 30 различни специалисти, за да получи това, което иска.

Усилията имали резултат и в момента домът и по нищо не се различава от луксозните палати в околността. Специалисти от имотната сфера са катеорични, че покупката и ремонтът нановият и дом са глътнали поне 400 хиляди лева. Това е сума, която малко български семейства могат да отделят. Тя и мъжът и се грижат изцяло за двора- Васко коси послушно тревата, тя сади цветя и полива, защото само така намирала спокойствие и равновесие. Тя твърди, че домът и далеч не е разкошът, каквито легенди вървят, но за нея означавал много.

Имала си две специални места в него- лятната кухня и една направи си сам пейка в двора. Когато купили имота, едно гигантско дърво и било жизнено важно да бъде отсечено. И от него мъжът и направил пейка.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *