Само в 7DniBansko.bg

Кметът Икономов с интересно разкритие какво се случва в Банско

7 Dni Bansko08.08.20173700
георги икономов

Рекорден ръст на туристите се очаква това лято в Банско. Само за месец юни е отчетен ръст от над 30% спрямо 2016 година. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Общината Георги Икономов.

Според него до края на летния сезон се очаква ръст от около 20%, което ще бъде рекорд.

Кметът допълни, че фестивалите привличат много туристи, но са важни и за местните жители и бизнеса.

„Банско вече се наложи като фестивална столица на България доста отдавна и продължаваме в тази посока, защото се оказа, че действително фестивалите са нещо, което много привлича туристите и пълни града ни с туристи не само от България, а и от цяла Европа. Отделно от това продължаваме да се грижим за историческите и културните паметници, археологическите разкопки. Музеите също се поддържат в много добро състояние, защото особено през лятото са изключително посещавани. Наред с тази инфраструктура и това, което правим с организацията на фестивалите, трябва да отбележим подпомагането на самодейността в общината, така че мисля че културният живот е на доста високо ниво“, коментира кметът на Банско.

еорги Икономов каза още, че активният спорт през лятото в общината е свързан с планинско колоездене, планински преходи.

„Трябва да се обърне сериозно внимание на хижите, които са в по-лошо състояние. Огромният туристопоток наложи да се затвори достъпът за автомобили до хижа „Вихрен“, уточни Икономов.

Той покани всички на „Банско Джаз Фест“, който продължава до 12 август, а в края на месеца и на оперния фестивал в града.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *