Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов: Не съм съгласен над 34% от България да бъде защитена! Това е кошмар като филма “Птиците” на Хичкок…

7Dni Bansko08.08.20174870
валери симеонов

Проблемът датира вече повече от десетилетие. Тази тема е трябвало да бъде широко обсъждана още преди 2007 година. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време на срещата в Министерски съвет, на която се обсъжда казуса “Калиакра”, предаде репортер на Novini.bg.

“Не съм съгласен, че повече от 34% от територията на България трябва да бъде защитена. Средният процент на защитените зони е 18%. Трябва да излезем от този кошмар, който ми напомня само на филма на Алфред Хичкок “Птиците”.

Не трябва да допускаме да се върнем в ранния индустриален период на Англия, когато овцете са изяли хората и полвин Англия се е изнесла в САЩ”, каза още той. “Трябва да бъдат направени картите и да се работи бързо за Плана за управление, за да е ясно, че няма ограничение за риболова и да не се говорят глупости, че 1500 човека остават за поминък.

Трябва да се каже, че тази заповед не ограничава по никакъв начин риболова. На този етап няма ограничение за риболова. Трябва да се търси този положителен тон, в който да се опитваме да решаваме създадените проблеми. Тази среща показва, че когато институциите се обединят можем да намерим най-елегантното решение”, допълни Сименов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *