Само в 7DniBansko.bg

Слави Трифонов губи 851 000 от къща, лъже държавата като олигарх

7Dni Bansko07.08.201724540
слави трифонов 3

С разход от стотици хиляди левове се оказа Слави Трифонов. Повод е обявената загуба на фирмата му “Ермитаж Есте”. Според отчета дружеството генерира впечатляващите 851 бона загуба за миналата година. Самата фирма на практика не развива никаква дейност, а единственият му актив е софийската резиденция на Дългия, твърди столичен вестник.

Луксозният пететажен палат в столичния квартал Драгалевци е със застроена площ от 1300 квадрата. Трифонов го купува през зимата на 2014 г. Няколко месеца по-късно имотът е прехвърлен на името на току-що създадената фирма като оценката показва, че стойността е 1,6 млн. лева.

С прехвърлянето на името на “Ермитаж Есте” резиденцията на Слави получава правото да придобие статут на офис или административна сграда, но без това да пречи на Дългия да продължава да живее там. Подобна врътка е често срещната сред родните бизнесмени и олигарси, обясняват финансисти. Причината е, че така богаташите могат да прехвърлят сметките си за поддръжка на ток, вода, ремонти, охрана и обслужване на фиктивния офис на името на фирмата и така се отчитат допълнителни разходи.
Фирмата собственик на къщата “Ермитаж Есте” на практика не развива дейност. Отчетът й показва, че за 2016 г. няма нито един лев приход. В същия момент разходите по поддръжката на пететажния палат, където живее Слави, си вървят. Така накрая се стига и до обявената счетоводна загуба от 851 хиляди лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *