Само в 7DniBansko.bg

20-ият джаз фестивал в Банско започна с изненада за великата Йълдъз Ибрахимова (Снимки)

7 Dni Bansko06.08.20173540
14

В Банско бе открито юбилейното 20-то издание на Международния джаз фестивал. Не остана свободно място на площада в балканския курорт на най-интелигентната музика.

„Днес в българската столица на джаза – Банско, всички заедно отбелязваме двайсет годишния юбилей на най-голямото лятно музикално събитие. Започнал в далечната вече 1997г., може би малко плахо, преминал през трудности като всичко ново, днес джаз фестивалът е безспорният фаворит в календара на всички фестивали в България”, заяви на откриването кметът на Банско Георги Икономов.

„Община Банско е не само домакин на този прекрасен фестивал, но и негов основен спонсор, с което аз се гордея. Тук е мястото да отбележа и огромната благодарност към д-р Илиев и неговата неизмерима заслуга като организатор и най-вече като основател на този фестивал и към всички мои колеги – бившите кметове, които през тези години полагаха грижите, за да сме днес тук и фестивалът да бъде това, което е сега” каза още в словото си Икономов.

Над 300 изпълнители ще излязат на сцената тази година, увери д-р Илиев, организатор на феста. Всички кметове, с които е работил д-р Илиев през тези 20 години – Борис Велянов, д-р Георги Тасев и Александър Краваров бяха поканени от него на сцената. Бившите кметове на Банско получиха почетни грамоти от основателя на фестивала, с пожелание за много здраве, успехи и лично щастие.

Икономов бе подготвил изненада за д-р Илиев по случай предстоящия му 70–годишен юбилей през тази година. „Няма по-подходящо място от тази сцена, за да засвидетелствам уважението си към него” заяви градоначалникът, като му пожела тази енергия, този хъс, тези идеи, които има никога да не го напускат.

Освен подаръка за д-р Илиев, Георги Икономов връчи почетния знак на кмета на г-жа Йълдъз Ибрахимова, за цялостния й принос за утвърждаването на името на град Банско като международен център на джаз културата със своето участие в 20-то юбилейно издание на Международния джаз фестивал Банско.

„Винаги съм изпитвала огромното удоволствие да присъствам във Вашия прекрасен град, да пея за една прекрасна публика и от душа и сърце пожелавам още много, много по 20 години юбилей. Дано заедно да честваме” допълни още добре познатата на публиката в Банско Йълдъз.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *