Само в 7DniBansko.bg

Зелените въвлякоха Румен Радев в страшна лъжа! Искат да му пришият смърт в Кресна и мъка в Банско

7 Dni Bansko01.08.201726660
румен радев_1

Сайтът “Дневник” и тяхната еко репортерка Босилена Мелтева лъжат и манипулират читателите си. Затова алармират десетки потребители във фейсбук.

“Дневник” е част от кръга Капитал на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев. Босилена Мелтева пък е близка приятелка на кръга “Зеления октопод”, на неговата глава Тома Белев и лично ходи с такива съмнителни типове по почивки и палатки.

В “Дневник” са публикували становище на 27 организации, които са внесли искане до президента Румен Радев да наложи вето върху измененията в Закона за опазване на околната среда. Сред тях са предимно зелените НПО-та.

С него се премахва втората съдебна инстанция по делата за обжалване на одобряване на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) на т.нар. обекти от национално значение. Обжалвания в момента бавят във времето инвестиционни проекти за магистрали и други държавни обекти. Такива са например строителството на автомагистрала “Струма” през Кресненското дефиле, където загинаха десетки.

“Дневник” и Босилена Мелтева са написали нарочно в допълнение национални и природни паркове. Посочват, че поправките засягат още инвестиционните намерения за ново строителство над Банско в Национален парк “Пирин”.

Такъв текст в становището на 27-те организации за природните и националните паркове липсва. Както и конкретика за строителство в Пирин. По този начин “Дневник” и тяхната репортерка манипулират общественото мнение и президента Румен Радев, защото депутатите изрично обясняваха при приемането на поправките, че те не засягат строителството в паркове. В коментарите под статията на Дневник също има хора, които роптаят срещу зелените.

“В България сигурно има хиляди сдружения и НПО-та. Винаги може да се съберат 27 за политически натиск срещу нещо (те и затова са създадени). Не, че не ме е грижа за природата, но сума ти проекти висят с години заради процедурни обжалвания, повечето от които направо смешни!”. Друг човек пише: “Обжалването на екооценка е основен лост на зелената мафия за рекетиране на фирмите. Плащаш – оттегляме жалбата, не плащаш – ще протакаме проекта с години … Крайно време е това безумие да спре”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *