Само в 7DniBansko.bg

Мутри пребили нотариусите в София! Майката изповядала егати сделката на Бареков

7 Dni Bansko26.07.201721680
бареков

Отказ за изповядване на сделка е една от основните версии, по която работят столичните ченгета за побоя над нотариус Валентина Механджиева и дъщеря й. Най-вероятно става дума за закупуване на недвижим имот, парите за който са със съмнителен произход. Според закона нотариусите имат право да откажат да извършват изповядването, ако е в разрез със законовите им убеждения, коментираха разследващи пред столичен вестник.

Те са категорични, че похватът, използван за сплашване на нотариус Механджийска, е типичен за мутренските години и най-вероятно е поръчан от сиви бизнесмени от провинцията.

“Вероятно е компрометиран бизнесмен да се опита да накара чрез силови методи Механджийска да промени решението си. Затова под юмруците е попаднала и дъщеря й – за да бъде по-ясно предупреждението”, категорични са ченгетата.

Биячите са записани на видеокамери от съседен офис, които вече се изследват от ченгетата. Разпитани са и очевидци, които са видели двама високи и слаби мъже – около 190 см, да изскачат срещу двете дами и да се нахвърлят с удари към лицата им. Пострадалите обаче са с ясен спомен за случилото се и помнят лицата им. Мъжете са носили качулки, единият от тях е удрял с метален предмет тип бокс, смятат още разследващите.

Затова и все повече версиите клонят към планирано нападение. Двете жени са били в кантората в първия работен ден от седмицата и са си тръгнали около 16:30 часа към паркираната кола. Тъй като Механджийска е спирала в един и същ район, най-вероятно тя е била наблюдавана миналата седмица и биячите са преминали към действия почти незабавно.

Механджийска е със счупен нос, а дъщеря й с охлузвания по скулите и гърдите.

Механджийска се слави като безупречен нотариус сред колегите си, които излязоха със становище по случая. Те настояха нападателите да бъдат заловени незабавно.

“За 19 години никога не е имало жалби срещу нотариус Валентина Механджийска”, категоричен е председателят на Нотариалната камара Димитър Танев.

Преди време името на нотариус Механджийска бе замесено в изповядването на сделката за имота, в който живееше Николай Бареков. Именно тя е изповядала сделката за покупко-продажбата на имението на стойност 500 хиляди евро. Собственици станаха 25-годишните пиарки на настоящия евродепутат. Тогава оценители обясниха, че цената на имението е многократно занижена и не е ясно откъде младите пиарки са се сдобили с парите за покупката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *