Само в 7DniBansko.bg

Строй му още на Киро сектори, г-н Борисов! Вижте какво направи Домусчиев премиера

7 Dni Bansko24.07.201739190
домусчиев

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев нападна по изключително грозен начин премиера Бойко Борисов. Нищо, че последния му построи цял сектор в Разград.

Домусчиев осъди срещата на премиера Борисов с профсъюзите, която била неправилна по думите им, тъй като те не присъствали. По този начин се развалила Тристранката и вече била „двустранка“, а пък те били принудени сами да дават пресконференции, за да се чуе позицията им от обществото.

Според тях предизборната програма на ГЕРБ и обещанието за ръст на минималната работна заплата до 1500 лв. било абсолютен геноцид и щяло да доведе фирмите до фалит.

„Моя лична позиция е, че синдикатите са вредни за България и пречат на развитието на икономиката“, това заяви с тежки думи председателят на КРИБ. Той обвини синдикатите, че заради исканията им ще се стигне до фалит на фирми работодатели, като даде за пример БДЖ и „Кремиковци“, а в тези предприятия, където нямало синдикати всичко било наред. „Ние се превърнахме в синдикална република България и забелязвам едно връщане към началото на прехода, те са на входа и изхода на държавата. Какво е това да ходят при премиера с неверна информация, това са мутренските години?!“, изригна Домусчиев, размахвайки пръст и премиера Борисов за решението му за среща със синдикатите.

„Синдикатите си ходят при Борисов, когато пожелаят. Те опорочиха Тристранката. И ние искаме среща с Борисов, като на нея трябва да присъства е финансовият експерт в кабинета – министър Владислав Горанов, защото той е специалист и може със сметки да покаже дали истината за изчисленията на синдикатите, които произвеждат фалшиви новини и после ги представят на премиера“, обяви Домусчиев исканията си към правителството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *