Само в 7DniBansko.bg

Не ходете със скъпи коли на морето! НАП веднага идва и ви…

7 Dni Bansko24.07.201730310
джип

Данъчни проверяват баровците на морето дали си плащат данък “уикенд” за фирмените коли. Тези проверки текат с пълна сила в родните курорти успоредно с контрола на НАП върху търговията, издаването на касови бележки и продажбата на рискови стоки като алкохол и цигари.

По време на кампанията на НАП за засилен контрол на морето, която започна от началото на летния туристически сезон, са проверили над 1000 скъпи автомобила, пише “Стандарт”. „

Целта е да се установи дали за служебните коли, които са паркирани край плажа или се карат в 2 ч. през нощта и очевидно се използват за лични нужди се плаща данък “уикенд”. След като видят скъп автомобил край морето данъчните проверяват дали е регистриран на фирма или на гражданин. И ако е служебен, изпращат информацията на поделението на Националната агенция за приходи в страната, където е регистрирана фирмата, за да се види дали тя плаща ДДС и 10% корпоративен данък за разходите за поддръжка при личното ползване на автомобила.

Подобна схема на контрол се прилагаше и през зимата в ски курортите в страната. При тези проверки само за около 30% от набелязаните коли се стигаше до стартиране на ревизия на фирмата собственик за да се установи размера на дължимите налози. За 70% от автомобилите фирмите съвестно си плащаха данък “уикенд”.

Кампанията за плащането на дължимите налози при личното използване на служебните коли стартира през миналата година и вече има видими резултати.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *