Само в 7DniBansko.bg

Бомба в БСП! Корнелия ще прави Бузлуджа конкурент на Банско, иска и пистата

7 Dni Bansko21.07.20175620
корнелия нинова

БСП не е имала инвестиционни намерения и не затова е искала връщането на дом-паметника Бузлуджа. Така председателят на социалистите Корнелия Нинова репликира вицепремиерът Валери Симеoнов, който вчера пред телевизия Европа, разкри малко известен факт, че социалистическата партия е поставила пред държавата условие – да стопанисва паметника на Бузлуджа, ако получи в замяна още два парцела, които се намират на същото място. При това социалистите са искали държавата да промени статута им и да им даде право на строеж, явно за да развива ски-бизнес в конкуренция с Банско.

Ден по-късно Корнелия Нинова обвини Симеонов в лъжа.

“Аз отидох – миналата събота бях там, за да видя за какво става въпрос. Става въпрос за една чудесна ски писта с влек, който влек е поставен и работи зимно време – точно там до Бузлуджа. Искаха да вземат точно този парцел с влека и ски пистата. Точно затова искаха. Вие чули ли сте БСП да даде пари за нещо, да възстанови нещо и да го даде на държавата? То това е немислимо”, каза Валери Симеонов на 20 юли 2017 г.

“Валери Симеонов лъже. Има документи за тези неща, могат да се видят в Министерски съвет, какво сме поискали – дом-паметник Бузлуджа. Това означава само паметникът, така както се води той. Съди за другите по себе си, вероятно. Тъй като чух, че има бизнес намерение за това място. Така си мисли, че действат и другите”, пък отговори Корнелия Нинова.

Повторно Валери Симеонов е потърсен за коментар, като той е бил категоричен, че Корнелия Нинова лъже. Симеонов повтори, че условието на БСП е било да получи с Бузлуджа и още два апетитни парцела там.

“Корнелия Нинова всъщност е човекът, който в най-голяма и мащабна степен използва лъжата като пропагандна форма в нейната политика и политиката на БСП. Аз мога да цитирам поземлените имоти, които са заявили, че искат да получат в тяхното писмо. Това е имот 611 с размер 237 дка и имот 003-004 с общ размер 631,124 дка. С други думи става въпрос за два парцела с обща площ 870 дка. Ето това е била целта на БСП, защото няма никакво друго обяснение защо те ще искат тези два имота, като условие, за да ремонтират паметника на връх “Хаджи Димитър”, каза още Валери Симеонов.

Припомняме, че през юни в писмо до премиера Борисов от БСП поискаха паметника на Бузлуджа за безвъзмездно ползване за срок от 10 години, като твърдяха, че правото на собственост върху комплекса е тяхна. Впоследствие премиерът подложи предложението на безпрецедентно гласуване на Министерски съвет и то бе отхвърлено.

Припомняме, че БСП бе единствената политическа партия, която в предизборната надпревара НЕ подкрепи активно построяването на втори лифт в Банско. Явно Нинова знае защо.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *